speed fan temps - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-29-2007, 07:59 AM   #1 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default speed fan temps

these are my temps, theres a problem with them somewhere!

http://i82.photobucket.com/albums/j2...o/speedfan.jpg

you have too zoom in by the wway
__________________

Nick is offline  
Old 04-29-2007, 08:54 AM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: speed fan temps

25k rpm fan speed? 96C?....whoa....probably a glitch. Try reinstalling it.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 04-29-2007, 10:57 AM   #3 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: speed fan temps

i have its a dodgy sensor
Nick is offline  
Old 04-29-2007, 04:02 PM   #4 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default Re: speed fan temps

ok. this is what you do. the temp with the 90C+ temp does not have a sensor on it. to fix this you do the following: Open speedfan and click the configure button, then on the temperature tab(whigh should be the default tab that opens) look for temp 1, and un-check it. Also, if you know what chip the readings are coming from (eg, hard drive, cpu, nb, sb, etc... you can double click on the name and it will make it so you can rename it.)

Now to fix the fan speed, i need some info on the fan. eg: what is its rated rpm at 100%? then i can help you fix that.

__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 04-29-2007, 04:14 PM   #5 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: speed fan temps

the fan is a stock one which came with my athlon 64 3800+

and another thing you know you said about knowing which chips the readings come from how can you find out??
Nick is offline  
Old 04-29-2007, 04:43 PM   #6 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default Re: speed fan temps

well, the easiest way to find out is to unplug one fan at a time and look for temperature changes. for harddrives, when you are selecting which ones to display or not it will indicate on there on the second column.
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 04-29-2007, 04:48 PM   #7 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: speed fan temps

i dont understand becuase i have five led fans which use molex connections and one on my cpu, surely the molex fans arn't monitored
Nick is offline  
Old 04-29-2007, 06:08 PM   #8 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default Re: speed fan temps

yea they are not, just whatever they are cooling, just motherboard crap and the harddrives.
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 04-30-2007, 12:43 PM   #9 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: speed fan temps

ahh i get what you mean thanks ill try it l8er
Nick is offline  
Old 04-30-2007, 05:31 PM   #10 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default Re: speed fan temps

i got some pics to make a tutoral, just need to get them organized.
__________________

__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Will I get in trouble if I increase my net speed? Ioanni Computer Networking and Internet Hardware 3 04-28-2007 10:49 AM
My Hotel Wifi Speed Varies mfaerber Computer Networking and Internet Hardware 4 04-23-2007 01:05 PM
Opera Brings Speed Dial To Your PC Osiris Internet Software and Browsers 0 04-12-2007 09:26 PM
E6600 Idle temps STATus h2O Overclocking and Modding 3 04-02-2007 09:11 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.