speakers....what happened.... - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-28-2004, 11:22 PM   #11 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 169
Send a message via AIM to TeLeMuNdO!
Default

i think i'm just going to buy a relatively cheap sound card and run it through that, should that solve my problem? don't most sound cards go through the PCI slot?
__________________

TeLeMuNdO! is offline  
Old 03-29-2004, 02:22 AM   #12 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 45
Default

I think that a new sound card can resolve part of your problem, i said part because you should also take care of the overheating problem. you don't want to expend money on a new sound card and fried in few days. also the overheating can be affecting other parts in your computer (like the CPU, RAM, etc..).
__________________

__________________
\"Want to make your computer go really fast? Throw it out a window.\"
XRAYZ is offline  
Old 03-29-2004, 05:04 AM   #13 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

I think there MIGHT be a conflicty between your onboard sound and your card, try disabling the onboard and see if it helps, also maybe see what the difference is using your onboard sound, it might be a problem with the sound card, like TeLeMuNdO said.

the Creative Sound Blaster Live 5.1 is a descent card, that doesn't cost the earth.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 03-29-2004, 05:01 PM   #14 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 169
Send a message via AIM to TeLeMuNdO!
Default

OMG, NO WAY

i bought a new sound card, Sound Blaster 4.1, and installed it and everything....ITS EXACTLY THE SAME!!!! WTF?!

*crawls into fetal position and rocks back and forth*
TeLeMuNdO! is offline  
Old 03-29-2004, 05:29 PM   #15 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 169
Send a message via AIM to TeLeMuNdO!
Default

hmm, i checked my device manager, and next to "Game Port for Creative" there is a "!". when i click on it, it says "This device cannot find enough free resources that it can use. (Code 12)

If you want to use this device, you will need to disable one of the other devices on this system."

i'm not sure what that really means.....but under my sound devices there is: Audio Codecs, Game Port for Creative(not working), Legacy Audio Drivers, Legacy Video Capture Devices, Media Control Devices, SB PCI(WDM), and Video Codecs. which one do i have to disable? whats going on?!
__________________

TeLeMuNdO! is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.