sound good? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-10-2005, 08:04 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 375
Default sound good?

http://www.newegg.com/app/viewproduc...170-020&DEPA=1 - case - 59.00

http://www.newegg.com/app/viewproduc...186-037&DEPA=1 - motherboard - 104

http://www.newegg.com/app/ViewProduc...148-069&depa=1 - hard drive - 125

http://www.newegg.com/app/ViewProduc...103-514&depa=1 processor - 268 - free flash drive (128mb)

http://www.newegg.com/app/ViewProduc...145-098&depa=1 - video card - 176

http://www.newegg.com/app/ViewProduc...144-114&depa=1 - RAM - 199 (x2 at later date)

http://www.newegg.com/app/viewproduc...136-047&DEPA=1 - Drive 1 - 68

http://www.newegg.com/app/viewproduc...106-569&DEPA=1 - Drive 2 - 30.99


----------------------------------
does that setup sound good? any reccomendations

also i am pretty sure everything is compatible but not sure, point out anything if some things arent compatible.
__________________

SteveGTA is offline  
Old 04-10-2005, 08:16 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 587
Send a message via AIM to Sport1031
Default

Everything looks fine to me. You've got yourself a great "bang for the buck" system.
__________________

Sport1031 is offline  
Old 04-10-2005, 08:28 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

no

#1: You have a FOXCONN mobo in your links and an A8V under your list PC. One is garbage and one is not very good. I suggest you get a DFI Lanparty Nforce 4 Ultra-D, just a few dollars more and this brings us to our second point.

#2: Chaintech is not one of the better vendors for 6600GT's, some of the better cards in it's price range are XFX and Evga, the Evga however is slower in AGP. But, if you get the DFI Lanparty you can get the eVGA 6600GT PCI-E which is the 2nd best overclocker and the most reliable high quality 6600GT their is.

#3: Amount of ram. Unless your hardcore into servers or video editing, you DO NOT need 2 gig of ram. 1 gig is good. Also their is no need for peformance ram unless your overclocking and you are most likely going to get suggestions to get G. Skill if your overclocking (or TwinMos) or value ram if your not.
DJ-CHRIS is offline  
Old 04-11-2005, 12:56 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 72
Default

Umm did you forget a Psu? And go with the evga for 10 bucks more.. Anyways nice system
__________________
Amd Athlon 64 3500+
Abit \"AN8\" mobo
Geil 1GB(512MBx2) DDR PC-3200
ASPIRE Chameleon 550W psu
Maxtor 200gb
EVGA nVIDIA GeForce 6600GT Pci-e
Sony 52x32x52x16 Combo
XION Black ATX Gaming PC Case
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
SONY SDM-S73/B 17\" Lcd Monitor
Logitech lx-700 cordless keyboard

Relax!! Relax!! Relax!!
coconut2 is offline  
Old 04-11-2005, 01:23 AM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

NO, doesn't look good

in addition to what chris said, you need a 3200 winchester, not a 3700, and then upgrade that video card to an ATI X800XL or just a eVGA 6600gt

for your mobo, get the dfi lanparty UT ultra-d

for your ram, 1 gig is enough, 4 pieces of ram will slow you down

and you'll need a power supply, the case power supply is **** (you'll have to drop at least $80 for a good psu)
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.