Sound Card Problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-07-2005, 04:33 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1
Default Sound Card Problems

The sound on my computer is not working. It works for simple Windows sounds(i.e. startup), but for games and other programs, there is no sound. My computer was just formatted, and before the format my sound was working fine. The sound card I have is a Soundblaster Audigy. I tried updating the drivers, and it said it could not detect the card. I didn't remove the card, or tamper with it, so I don't know why it is saying this.

Any help is appreciated, and many thanks in advance.
__________________

Dimebag69 is offline  
Old 08-08-2005, 04:16 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 813
Default

Take the card out, uninstall any software that came with it, uninstall divers, delete it in your device manager.

Put it back in, start it up, load drivers, and see if that works.
__________________
Associates Degree in IS

A+ Certified

Studying for Network+
BASSMASTER is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.