Sound card is messing me up!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 06-25-2004, 11:57 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: May 2004
Posts: 22
Default Sound card causing computer to crash

I just bought a new Sound Blaster Live 5.1 card.... it seems to be working fine and all, then I went to download something and my computer full out crashed. I thought it might be because I don't have much ram, so I tried opening as many programs as I could, too see if it would crash....after opening about 20 applications...somehow, it was still running smooth. I opened up IE, went to download a file, and it crashed. Then I tried disabling the sound card, and tried to download a file, and it worked fine.

my computer specs are as follows:

Intel P3 535 MHz
192 MB of Ram
Sound Blaster Live 5.1
ATI Rage 8 meg card
40 Gig Maxtor HD
30 Gig HD (not sure the brand)
Windows XP Professional

Does anyone know what the problem could be???
Please reply as soon as possible. Thanks.

Fokz is offline  
Old 06-26-2004, 01:02 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 517
Send a message via AIM to YourPrinter

were the drivers compatible with ur os?

woot- 100th post

YourPrinter is offline  
Old 06-26-2004, 05:44 AM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
Apokalipse's Avatar
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,556

try updatiing the drivers from the manufacturer's website (I'm assuming it's Creative)
Apokalipse is offline  
Old 06-26-2004, 03:18 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: May 2004
Posts: 22

I went and d/led drivers, but when I went to install them, it said that the hardware isn't found....but it is working, and it is seen in the device manager.
Fokz is offline  
Old 06-26-2004, 09:53 PM   #5 (permalink)
Super Techie
Join Date: Jun 2004
Posts: 256

id try to rma it and get another sound card, preferably an audigy2 zs or if u cant afford it just another live card
<font size=1 color=red>
<b>Main System</b>
-Mach Speed X-Caliber PT800DBP Mobo (POS!!)
-Pentium 4 3.0C at stock w/ SP-94 & YS Tech Fan
-Thermaltake 420 Watt Power Supply
-Kingston 512 MB Dual Channel PC3200
-512 MB Kingmax Hardcore PC4000
-GeForceFX 5200 128MB AGP Card | Sound Blaster Audigy2 ZS
-WD Caviar SE 160GB HD 7200 RPM/8 MB/ATA-100
-Nec DVD Burner, 32x16x40 CD-RW, 8x4x12x DVD±RW</font>
<font size=1 color=black>
<b>Dell XPS T700r</b>
-PIII 700Mhz | 20GB Maxtor | 384 MB SDRAM | NEC DVD-ROM | 32MB NVIDIA RIVA TNT2 Model64
knuckle50 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:22 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.