Sorry Chris/Nubius. I'm Out :P - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-03-2005, 05:30 AM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,019
Default Sorry Chris/Nubius. I'm Out :P

So for anyone who didnt know, we were comparing the different brands of 6600GT's by benching and overclocking.

well as i posted b4, i was gettin corruptions, so i took it into my friend at his shop and we replaced everything, new harddrive, new ram, new graphics card, even a new DVD-RW ( it didnt cost me anything, we put my old stuff back into the boxes and back onto the shelf *shhh*)

but still without luck, so we checked the motherboard and it turns out I've blown a capacitator with all the overclocking, it turns out ASUS isn't much of an overclocking brand..
so he ordered a new mobo for me and is going to switch the boxes and send back my broken one on warranty (its so good knowing someone like him)

and yea i promised him i wouldnt do anymore hard overclocking so sozzie

So stuck on my old computer for the rest of the week, oh well, a new computer to look forward to next week
It sucks, because I just brought source and i cant get it and I cantplay the new Star Wars game because this is far from a gamng computer. :amazed:
__________________

__________________
Sig reinstated. SigSanta
VIII is offline  
Old 04-03-2005, 06:08 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

DFI or Abit for overclocking
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 04-03-2005, 06:11 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
GrimReaper23's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fort Gordon
Posts: 1,912
Send a message via Yahoo to GrimReaper23
Default

yea man those are great but are you sure abit is not good?
__________________
GrimReaper23 is offline  
Old 04-03-2005, 06:16 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

Abit is really good
he said that Asus's are not good for overclocking. they're a descent board if you're not overclocking, but not if you are
__________________
Apokalipse is offline  
Old 04-03-2005, 06:55 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 833
Default

am interested to see your results though... my Gigabyte 6600GT is overclocked to 500mhz core / 1152 Mhz mem and benchmarks on 3DMARK03 at 8483 and Aquamark : 55504

are you guys getting much higher than this?
__________________
hygor is offline  
Old 04-03-2005, 05:21 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,019
Default

The highest i recorded before the problems was 54k in Aquamark, and 8437 in 3dmark03
__________________
Sig reinstated. SigSanta
VIII is offline  
Old 04-03-2005, 05:31 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default Re: Sorry Chris/Nubius. I'm Out :P

Quote:
Originally posted by VIII

but still without luck, so we checked the motherboard and it turns out I've blown a capacitator with all the overclocking, it turns out ASUS isn't much of an overclocking brand..
dfi uses japanese capacitors
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 04-03-2005, 05:39 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
GrimReaper23's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fort Gordon
Posts: 1,912
Send a message via Yahoo to GrimReaper23
Default

yea yea I know because I was tired and didn't read the post right and I aws thinking about abit with the fatality.
__________________
GrimReaper23 is offline  
Old 04-03-2005, 06:10 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Hygor - These are the best results I've gotten in various benchmark programs thus far:

570/1121 @ DDR4472 @ 2.479GHz - 71.84 Drivers- 8747 - 3dmark03

566/1109 @ DDR450 - 2.593GHz - 71.84 - 54,505 - Aquamark3

566/1109 - DDR472 - 2.479GHz - 71.84 - 3830 - 3dmark05

You got some nice benches considering you haven't even raised the core, but considering your card would overheat rather quickly I can see why you didn't.

You on a good intel or AMD64 platform I assume? I'm on Socket A still and the memory controller of the newer platforms is what'll give most people 8K in 3dmark03 stock while mine will be like 7500
Nubius is offline  
Old 04-03-2005, 06:19 PM   #10 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,276
Default

man i wish i had a friend like yours. if soething frys on my cmputer i have to buy everything brand new.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.