Socket 478 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-15-2005, 04:05 AM   #1 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default Socket 478

Does anybody know or can find the layout "pin" wise to a socket 478 p4 prescott. I have a CPU with some broken pins that somebody gave to me for free. I got a p4 3ghz, 800mhz bus ,1mb l2 cache. I know that you can use cpu with some broken pins if they are "non-important" pins. the problem is i dont know what ones are important and not important and which ones are broken. I know i can fix the bent ones
__________________

__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 01-15-2005, 05:28 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

I would set all the bent ones straight, then try it. Whats the worst that could happen? It will tell you if its a good working cpu, and if it doesnt work, it wouldnt do damage to the motherboard. Ive had motherboards smoking and almost catching on fire when i forced a AMD k6 into a pentium motherboard, it worked afterwards.
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 01-15-2005, 06:02 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

The thing is i dont have that socket motherboard. The CPU i have now that is in my motherboard has no pins.
__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 01-15-2005, 07:40 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 371
Default

I think intels website has what your looking for
IAM_7154 is offline  
Old 01-15-2005, 11:26 AM   #5 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

I searched up and down the intel site looking for some technical diagrams of the socket478 version of the prescott.
__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 01-15-2005, 02:13 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 874
Send a message via AIM to YanBooth
Default

is the CPU in ur pc now that has no bent pins a s478?
__________________
XS RULES!!! I have officially referred you.
YanBooth is offline  
Old 01-15-2005, 06:30 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

This is the one I have now (LGA775). It has no pins on the CPU ,but pins on the mobo rather. The 478 cpu has pins.
Attached Images
File Type: jpg cpu12.jpg (35.5 KB, 19 views)
__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 01-15-2005, 10:44 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,432
Default

Well your not gonna find out unless you try Hope you got a friend that owes you a BIG favor with a socket 478
__________________

<marquee scrollamount=4 bgcolor=\"#000000\">Desktop: 3.0ghz HT 800fsb P4, Chaintech 9CJS Zenith, 2x 512mb GEIL Dual Channel DDR400, 80gb 7200rpm ATA HD, Sapphire X800 XT Platinum Edition, Sound Blaster Audigy 2 ZS, Logitech Z-5300e 5.1 THX Speakers, Turbolink 420watt PSU, Black 19\" Orion Monitor, Logitech MX Duo and Win XP Home</marquee>
<marquee scrollamount=4 bgcolor=\"#000000\">My Wishlist: 74gb 10K SATA Western Digital Raptor...</marquee>
The Merlin is offline  
Old 01-15-2005, 11:48 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 393
Default

lol you ned to straighen the pins for it to work at all... and the mobo u have is socket 775.. and the extra cpu is socket 478.. theyre completely different interfaces so you need to get urself a socket 478 mobo
__________________
\"It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it.\"
-Aristotle
_SiLv3R_ is offline  
Old 01-15-2005, 11:52 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

and if it doesnt work, that would be quite a gamble
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.