Small Tweaks - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-16-2005, 10:22 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 286
Default Small Tweaks

Hi everyone!! wassup,

Well my Computer is a Amd Athlon 2800+ 2.0ghz ,512mb ram,
40gig,fx5500 video card and i was wondering if theres any thing i can do to improve it so i can play somes games like World of Warcraft. Actually, I just need the system to play World of Warcraft okay smoothly, buht acceptable to somtimes be a lil jumpy and skip a lil. I need small things to buy... ranging from 50-70 dollars.. Tryin to stay about 50.. Just some small tweaks to make my comp run a lil better.. I defragged, adware, oced.
__________________

__________________
foreverxyoung is offline  
Old 02-16-2005, 10:33 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re:

Yeah..but it's summin you can't buy: Sacrificial solutions

Curiosity, what video settings are you playing the game at? I find that even on my FX5700LE, I have to force myself to sacrifice some settings, to gain performance.
__________________

__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 02-16-2005, 10:43 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

Your processor can handle the game. Just your video card cant. The only thing you can do is get a new video card. You have 512mb RAM, is that 2x 256mb RAM sticks? Or 1 512mb stick?
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 02-16-2005, 10:47 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 286
Default

its 1 stick.... damn a new video card?... darn... i wish i had the money.. i was thinkin of ocing buht whenever i attempt to , when i play cs its all weird like random choppy images. Besides, BFG is already oced from 270 to 290. I tried 330 lol and i think it runs to hot. Anyways, do u think u can fix the settings to make a lil difference on WoW? buht not to dramatic to the point on were it looks like diablo 2 buht still smoothlyish. Thanks u guys
__________________
foreverxyoung is offline  
Old 02-16-2005, 10:47 PM   #5 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Dec 2004
Location: Omaha, NE
Posts: 215
Send a message via AIM to ReverseFluxx Send a message via MSN to ReverseFluxx
Default

I thought World of Warcraft doesn't need very powerful hardware to run.
__________________
http://miniprofile.xfire.com/bg/sf/type/2/qlutch.png
Core 2 Duo E6850, Foxconn P35A-S, 8GB DDR2-800, 160+160=320GB SATAII RAID 0, BFG 9800GTX, Windows 7 Pro, HP 24" LCD, AG Neovo 19" LCD
ReverseFluxx is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.