Slave Drive not showing up? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-08-2004, 06:14 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 10
Default Slave Drive not showing up?

My Seagate 80G HD is detected by the BIOS settings but doesnt show up when i open my computer....why not? It should be there right? My other slave drive showed up there before. It has no jumpers on as required for slave settings.

It is running on the secondary cable from the CD Drive because this is most easily used.
__________________

Powerslaveowned is offline  
Old 02-08-2004, 06:48 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 590
Send a message via AIM to Shrapnill
Default

Has it been formatted and partitioned?
__________________

__________________
System specs? Lets just get down to it people:

My penis is bigger than yours.
Shrapnill is offline  
Old 02-09-2004, 06:59 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 10
Default

Its a Barracuda 7200.7 Seagate 80 Gig, its formatted and has Win XP and Win 2000 on it. Ive tried all jumper settings and it says no jumpers for a slave in the manual. If the jumpers were wrong why would it show up in the settings anyway.....if i remove this HD the computer notices it and wont keep booting till the HD is plugged back in cuz of the BIOS settings.

Just wondering why in windows it dont show up anywhere that I can see.
Powerslaveowned is offline  
Old 02-09-2004, 09:19 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 303
Send a message via AIM to T1junkie
Default

check the Drive management window in Windows XP see if it shows up

did you also check the jumpers on the CD Drive
__________________
IBM/Lenovo T43 2687DSU
Pentium M 2.0Ghz
1024 MB (DDR2 SDRAM)
80 GB Ultra ATA, 5400 RPM
14.1\" LCD
Windows XP Pro
DVD-R
64MB ATI MOBILITY RADEON X300
Integrated 802.11A/B/G, Bluetooth, 10/100/1000 Eth.
T1junkie is offline  
Old 02-09-2004, 06:10 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 303
Send a message via AIM to T1junkie
Default

MicroBell> I thought that no jumpers set the HDD to single
__________________
IBM/Lenovo T43 2687DSU
Pentium M 2.0Ghz
1024 MB (DDR2 SDRAM)
80 GB Ultra ATA, 5400 RPM
14.1\" LCD
Windows XP Pro
DVD-R
64MB ATI MOBILITY RADEON X300
Integrated 802.11A/B/G, Bluetooth, 10/100/1000 Eth.
T1junkie is offline  
Old 07-04-2004, 07:16 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 10
Default

Thought id ask again if anyone knows why my HD doesnt show up as a slave. Nortons will find it on a system info check and list it as a drive I have but i cant open it anywhere or find it anywhere and Nortons doesnt list it under the drives, only A C & D it shows. The jumpers are right, its running off the CD drive cable, another HD i had worked fine there as a slave, ive tried it on the primary cable as a slave and it doesnt show up in my computer either.

The computer notices its there and i change the bios settings to find it each time i change the configuration of it, its just that it doesnt show up as another drive i can open and do anything with

Only thing i can think of is the Master drive runs Windows 98 and the slave now runs only Windows XP ntfs, would that matter?

Thanx...hope to fix this problem this year lol
Powerslaveowned is offline  
Old 07-04-2004, 07:42 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 346
Send a message via Yahoo to rakesh_1024
Default

It was sort of clicking in my mind.
Win98 does not recognise ntfs partitions.
__________________

__________________
www.tech-station.net

P4 1.6GHZ Willamette core 400MHZ FSB 256KB L2 cache
Intel 845WN Mobo
256mb SD-RAM
Nvidia Riva Tnt2 M64 G-card
40GB Seagate 5400rpm HDD
300Watt PSU
Intex Cabinet
15 LG Studioworks563N
Creative Inspire2400 2.1 speakers
16x DVD ROM
52x Samsung CD Burner
rakesh_1024 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.