Sky+ to PC Monitor - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-03-2006, 10:15 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 285
Question Sky+ to PC Monitor

How can i connect my Sky+ Box to a PC monitor.

The PC monitor has DVI and VGA input.

Thank you.
__________________

Giles is offline  
Old 09-03-2006, 02:55 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Default

I did a google search on Sky+, and the first returned hit was a cable company in the UK, so I will assume you want to watch cable on your computer monitor...

Anyways, if the cable box supports DVI or VGA out, you could hook it directly to the monitor that way. Your other option would be to get a video card or TV tuner that has a coax input on it, and just split the coax cable coming off of the cable box, 1 cable to TV, the other to the computer. You will be able to watch tv (and record shows, depending on the product you get) on your computer monitor. Your computer will obviously have to be on for you to watch TV on it.

Here is an example of such a card.. Hauppauge WinTV-PVR-150. If you are going to want to record shows on your computer, I would suggest getting a card with a HARDWARE MPEG encoder on it. That way, when you record a show, the CPU will only be at 2-3% utilization, and you can still do other things on the computer while the show is recording, without worrying about the quality of the recording.

Hope that helps
-Zach
__________________

__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 09-03-2006, 04:19 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default

...If you want to be able to watch Sky on using your monitor, without having to boot up the PC, consider buying a VGA Scan Converter box / VGA Converter...



Many are available from various places on the Internet. Most are capable of converting signals from s-video, composite and coaxial inputs. You can also get some VGA converters with inbuilt tuners.

Different VGA scan converters support different resolutions, refresh rates, and may support either CRT or LCD displays, or both. So if you do look for one, read the specifications thoroughly.
__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 09-04-2006, 07:20 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 285
Default

Thanks alot for your help. what i was thinking was to use the monitor without the PC. Thanks i might look into the converter.

Has anyone used a pc monitor to watch TV through here?

Thanks for all your help.
Giles is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.