should i put a failed/failing hd in external enclosure as slave? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-25-2005, 12:04 PM   #11 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Well if you can get it to spin then go for it you got nothing to lose. But i dont think it will spin and your SOL, sorry. But from the sounds of it, it aint gonna happen. Most times when it stops spinning the read head ends up damaging the disc inside which in turns ruins the data. But try is the only thing you can do.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 07-26-2005, 01:25 AM   #12 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

sorry the freezer technique is not intended to get a disk to spin if it fails to spin. the contraction from the cold pulls the mechanical arm away from the disk if it is too close and scraping. but do whatever you can if to get it to work because you have nothing to lose
__________________

Nitestick is offline  
Old 07-26-2005, 01:50 AM   #13 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default

Quote:
Originally posted by nitestick
because you have nothing to lose
Only about 30gb of your life!!!
__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 07-26-2005, 06:37 AM   #14 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 73
Default

if it does spin how do u think i should get the data off (which is the quickest): burn to cd-r or cd-rw or do it with externa hd?
tomcruise3230 is offline  
Old 07-26-2005, 07:20 AM   #15 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Transfer to External HDD. It will take multiple discs to burn it so transfer it and get it done with then you can burn it after the info is off. It will take a few minutes but at least you can transfer all data at once instead of chunks to disc which might not get done before it stops spinning.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 07-26-2005, 08:38 AM   #16 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

yeah external is the way to go or even on to another internal hdd.
Quote:
Only about 30gb of your life!!!
really he doesn't have anything to lose at this point by trying something out of the ordinary, as he stands at the moment the data might as well be lost. there are some people who specialise in recovering data from failed hdd's but their services generally don't come cheap
__________________

Nitestick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.