Servers - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-23-2006, 12:07 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 417
Default Servers

Yep, different from PCs, but I couldnt find/think any other section that this would fit into.

So basicly I am looking to buy or rent a dedicated server for my clan's gaming. Looking to host many servers spread across different games.

I am wondering if you know of any good cheap servers to buy, from any manufacturer. If you could supply a website URL , that would be great.

Also, if you know where I can rent a dedicated server for a good price, appreciate if you gave any website URLS - Preferably Europe based, but US is still alright.
__________________

Xiahou is offline  
Old 07-23-2006, 04:03 AM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,302
Default

Here ya go... a member with a server for sell:
http://techist.com/showthread.php?s=&threadid=114523
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 07-23-2006, 08:33 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 417
Default

If we buy a server, we would need a server that we could stick in rackspace to get a fast connection for our games.

Thanks for your help btw.
Xiahou is offline  
Old 07-23-2006, 10:23 AM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191
Default

If you need a server for your clan's gaming, you don't want to buy a computer. Because then you'd have to learn about using all this complicated software and pay for a really fast connection, and you'd be spending hours configurating it and it would be a constant hassle.

I run the most popular Enemy Territory server in the world right now, the IP address is 63.215.74.225, and I use http://www.gameservers.com as a hosting provider. All you have to do is pay them, and tell them what game, and you get FTP access to the server to config it, or you can be a noob and ask them to but it's really not that hard.

What game are you guys playing? If its an ID based game I can probably help you if you need it.

For a 40 slot server and a clan website, it costs me $62 a month.
Start asking for donations.






But, if you are more experienced and have LOTS of money, we can help you build one that will serve you well. A dual Opteron 275 system with 4gb of ram should be able to host around 6 or 8 40 slot servers and a website no problem. Gimme a holler if thats what you want, but keep in mind that you'd need a really really fast connection. I'm not talking cable or DSL, you'd need at least 100mbits per second, a T1 is 1.54mbits just for comparison. You'd be looking at spending like $2500 a month just on the connection, not to mention the $3000 for the server build.
The General is offline  
Old 07-23-2006, 04:50 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 417
Default

Well, we dont have lots of money, although we are discussing the situation of being resellers.

We have found a europe based dedicated server company with prices that are very good. We are just wondering how many servers we would be able to hold??

So, if you have any idea.

2000GB bandwidth per month.
1 GB ram.
2x 160GB SATA in Raid 1
Dual core intel processor 805.
100mb connection

So, taking out bandwidth as a limit.

1- How many CS:S servers would you think we would be able to hold?

2- How many Cod2 servers?

Rough estimate?

Cheers
Xiahou is offline  
Old 07-23-2006, 06:03 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191
Default

It depends on how many players you want in them, let me know that and I'll make an estimate. Although your RAM is limiting you to probably like 4 at most.
The General is offline  
Old 07-23-2006, 06:23 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 417
Default

about 20 client for each.
Xiahou is offline  
Old 07-23-2006, 06:27 PM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191
Default

I'd say 3 each at most.
The General is offline  
Old 07-23-2006, 06:40 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 417
Default

so total 6 servers?

And what difference would another gig of ram be?
Xiahou is offline  
Old 07-24-2006, 11:30 AM   #10 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191
Default

Less lag when totally full.
__________________

The General is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.