Serious Problem..? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-05-2005, 05:52 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 183
Send a message via AIM to AndTwenTy10 Send a message via Yahoo to AndTwenTy10
Default Serious Problem..?

Hey..I just got a Radeon 9200 128mb card with tv tuner/s video ect..

Im not sure if it's the card or what...I play games like everquest...and army games fine...but when I play HALO it totally shuts my computer off? I don't understand why. And the heatsink on the card is really hot..but it's always hot.

But I was playing one level of halo then when it was loading to the next it shut my computer off...?

Any one got a clue...?

Thanks!
__________________

AndTwenTy10 is offline  
Old 01-05-2005, 05:53 PM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Does it happen all the time at the same level?
Re-install Halo.

Also check your error log:
start>settings>control panel> administrative tools

see if there are any errors.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 01-05-2005, 06:19 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 183
Send a message via AIM to AndTwenTy10 Send a message via Yahoo to AndTwenTy10
Default

Not any errors...And it happens randomly and when i was chaging a setting in halo it shut off again...just only for halo. I tried re installing it.
AndTwenTy10 is offline  
Old 01-05-2005, 06:24 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 213
Send a message via AIM to The Rage
Default

I can remember back in the Quake 2 days this happening to me. Try turning down the resolution of the game. Also, make sure directx is current and of course video card drivers from the site....I never install off the disc....they are usually out of date and I've had better success with dloaded drivers.
__________________
You wouldn\'t like me when I\'m angry
The Rage is offline  
Old 01-05-2005, 07:25 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 330
Default

did you reinstall calyst drivers
Amd64Boy is offline  
Old 01-05-2005, 08:06 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 183
Send a message via AIM to AndTwenTy10 Send a message via Yahoo to AndTwenTy10
Default

Quote:
Originally posted by Amd64Boy
did you reinstall calyst drivers
No whats that
AndTwenTy10 is offline  
Old 01-05-2005, 08:07 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 183
Send a message via AIM to AndTwenTy10 Send a message via Yahoo to AndTwenTy10
Default

Quote:
Originally posted by The Rage
I can remember back in the Quake 2 days this happening to me. Try turning down the resolution of the game. Also, make sure directx is current and of course video card drivers from the site....I never install off the disc....they are usually out of date and I've had better success with dloaded drivers.
Get drivers for what and where?
AndTwenTy10 is offline  
Old 01-05-2005, 08:23 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 136
Default

as stupid as this may sound i was getting the same prob's on my old computer...and it was the ram that was actually the prob when the game need the use of the 2nd stick of ram something wasnt right between the 2 sticks and it would shut down my pc
__________________
AMD Athlon 3400+ 64-Bit
Gigabyte KN8-Pro MOBO
1.5 GB PC3200 Ultra ValueRam
GeForce 6800 GT 256Mb W/ Arctic Cooling
2 120 Gb Western Digital in Raid 0
250Gb IDE Western Digital HD
500 Watt Ultra X-Connect PS
Raidmax Cobra Case Blue

Laptop: 12\' Apple Powerbook G4
IceyDeath23 is offline  
Old 01-05-2005, 08:30 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 183
Send a message via AIM to AndTwenTy10 Send a message via Yahoo to AndTwenTy10
Default

Nah I doubt that becuase everything else is fine.
AndTwenTy10 is offline  
Old 01-05-2005, 08:33 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 213
Send a message via AIM to The Rage
Default

Drivers for your card....
http://www.ati.com/support/driver.html
__________________

__________________
You wouldn\'t like me when I\'m angry
The Rage is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.