Secondary SATA HDD - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-27-2006, 11:23 AM   #1 (permalink)
Geek Squad
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ohio
Posts: 788
Default Secondary SATA HDD

Hey guys, I was wondering how exactly a secondary SATA HDD functions, when I install it and format it will I be able to install games onto it and run the games off of it or will it just react as a sort of giant flash drive that allows you to store large chunks of data on it (which I need it for, dang movies and music) but I would also like toi install some of the larger programs on it to give some breathing room for my current master drive.

So, if it does allow you to install games does it do so in the same fashion windows does in certain folders or are they created by you?

Well anyways, thanks for hte input.

-Josh
__________________

__________________
"Truth is violated by falsehood but outraged by silence."

"Mastering others is strength, mastering yourself is true power." ~Sun Tzu

"Ad Astra Per Aspera"

"Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall." ~Confucious

"The true measure of a man is how he treats someone who can do him absolutely no good.” ~ Samuel Jackson

“Omnis vir est fortunae faber”
JoshSB is offline  
Old 09-27-2006, 12:08 PM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

You would just change the directory folder when you install whatever program.

The shortcut placed on your Desktop would be linked to the program directory reguardless of where it physically is.
__________________

Ste is offline  
Old 09-27-2006, 12:16 PM   #3 (permalink)
Geek Squad
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ohio
Posts: 788
Default

Ah, so it will still show up in programs and all that fun and can be installed. Awesome.

Thanks.
__________________
"Truth is violated by falsehood but outraged by silence."

"Mastering others is strength, mastering yourself is true power." ~Sun Tzu

"Ad Astra Per Aspera"

"Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall." ~Confucious

"The true measure of a man is how he treats someone who can do him absolutely no good.” ~ Samuel Jackson

“Omnis vir est fortunae faber”
JoshSB is offline  
Old 09-27-2006, 12:22 PM   #4 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Im not sure if it will show up in the program files. Because it won't be installed on that HD.

But wait. You know what, I take it back, I truly don't know if itll work.

Try it and Find out is the only advice I can give.
Sorrys
Ste is offline  
Old 09-27-2006, 03:04 PM   #5 (permalink)
Geek Squad
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ohio
Posts: 788
Default

Hmm, interesting...

I will have to investigate, because if it cannot then I may just install windows on the secondary Sata, make it the master and whipe the 160 gb after transferring data to make the 320 the master drive...
__________________
"Truth is violated by falsehood but outraged by silence."

"Mastering others is strength, mastering yourself is true power." ~Sun Tzu

"Ad Astra Per Aspera"

"Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall." ~Confucious

"The true measure of a man is how he treats someone who can do him absolutely no good.” ~ Samuel Jackson

“Omnis vir est fortunae faber”
JoshSB is offline  
Old 10-02-2006, 03:46 PM   #6 (permalink)
Geek Squad
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ohio
Posts: 788
Default

Anyone know?
__________________
"Truth is violated by falsehood but outraged by silence."

"Mastering others is strength, mastering yourself is true power." ~Sun Tzu

"Ad Astra Per Aspera"

"Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall." ~Confucious

"The true measure of a man is how he treats someone who can do him absolutely no good.” ~ Samuel Jackson

“Omnis vir est fortunae faber”
JoshSB is offline  
Old 10-02-2006, 05:55 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 793
Default

yes you can install games and programs on the second hard drive, the Icon will be linked to it and no harm will be done, but i personally like to leave them on my Primary HD as i have a theory that it loads quicker
__________________



\"I may or may not have put a loaf of bread in the dish washer\"
\"Once you go white a trailer is in sight\"
COD2_fanatic is offline  
Old 10-02-2006, 06:19 PM   #8 (permalink)
Geek Squad
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ohio
Posts: 788
Default

Cool thanks, I think I will buy a 250 or so GB, and use it as my master and turn my old 160GB into data storage.
__________________
"Truth is violated by falsehood but outraged by silence."

"Mastering others is strength, mastering yourself is true power." ~Sun Tzu

"Ad Astra Per Aspera"

"Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall." ~Confucious

"The true measure of a man is how he treats someone who can do him absolutely no good.” ~ Samuel Jackson

“Omnis vir est fortunae faber”
JoshSB is offline  
Old 10-02-2006, 06:20 PM   #9 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

ya the 250 gig hdd's have dropped in price alot... and make sure you go for a 16mb cache hard drive.. they run very smooth-like.. and fast!
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 10-03-2006, 11:06 AM   #10 (permalink)
Geek Squad
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ohio
Posts: 788
Default

I assume that I can install windows on the 250GB install programs and transfer data from my old hard drive onto the new one then format the 160GB so that the 250 is master, correct?
__________________

__________________
"Truth is violated by falsehood but outraged by silence."

"Mastering others is strength, mastering yourself is true power." ~Sun Tzu

"Ad Astra Per Aspera"

"Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall." ~Confucious

"The true measure of a man is how he treats someone who can do him absolutely no good.” ~ Samuel Jackson

“Omnis vir est fortunae faber”
JoshSB is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.