SD Ram - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-09-2003, 11:45 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 62
Default SD Ram

Can DDR support MOBOs support SD ram as well? Because i cant afford DDR as well yet.
__________________

Rhys is offline  
Old 08-09-2003, 11:53 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Martin's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: California
Posts: 1,422
Default

First off, what is your motherboard (manufacturer/model)?

SDRAM = 168 pin DIMM
DDR SDRAM = 184 pin DIMM

Furthermore, the modules are notched in different locations, thus SDRAM cannot work on a DDR board, unless you have a motherboard which can support both types (note that DDR and SDR cannot be used simultaneously).
__________________

__________________
Martin's Page of Stuff

I judge you when you use poor grammar.
Martin is offline  
Old 08-09-2003, 11:57 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 62
Default

The MOBO is the ABIT IS7 , but i'll ony get it if it can support AMD XP 2500 and my P3 cos i prolly wont get the AMD at the same time as the MOBO.
Rhys is offline  
Old 08-10-2003, 12:12 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 62
Default

Ok that said i guess ill save up and get the mobo and ram at the same time. but with the cpu can any mobos support a P3 and AMD XP 2500 or is it the same deal as the ram?
Rhys is offline  
Old 08-10-2003, 12:12 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

well DDRRAM is not too expensive, especially not compared to RDRAM which is very rarely used

and compatibility mainly depends on your M/B so you will need a M/B with a 168 pin slot (also said above by Martin)

If your M/B doesn't it would probbably be worth trying to get money together for DDRRAM
__________________
Apokalipse is offline  
Old 08-10-2003, 12:14 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 62
Default

Yeh i'll wait till i get a job. which is in about 2 months
Rhys is offline  
Old 08-10-2003, 01:24 AM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 62
Default

Ok. Thanks alot.
__________________

Rhys is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.