Sapphire Blizzard X1900XTX - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-10-2006, 09:37 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Waphlez's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Ohio, United States
Posts: 1,976
Default Sapphire Blizzard X1900XTX

http://www.sapphiretech.com/en/produ...w.php?gpid=143

If you download the press release it says that the card with the Blizzard cooler already installed is stock 1550mhz memory. I wonder how well the X1900XTX OCs with this thing on and how much it will cost, even though I'll probably not get it. Don't need to worry about the X1900's noisy heatsink with this thing.

This would be nice for people that don't have full water cooling systems and want a simple good cooling solution instead of getting a full blown out water cooling system. But I'm sure they won't be cheap. I also think that they released a cooler called Blizzard for the X800 series.
__________________

Waphlez is offline  
Old 03-11-2006, 01:09 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

nifty. You gotta feel good about taking up 3 expansion slots for your video card. Oh well... If you're going to waste them, I guess the video card would be the best component to do it with.

Ryan
__________________

__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 03-11-2006, 01:56 AM   #3 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default

i have a single slot vc right now with 6 other slots and every slot is full! 3 slots ouch
__________________


Baez is offline  
Old 03-11-2006, 03:43 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 300
Default

Cool, I haven't seen saphire on the market recently.
__________________
Sig reinstated SigSanta
Kazama is offline  
Old 03-11-2006, 05:04 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

ridiculous.

I'm telling ya, it's just a matter of time before my prophecy comes true. It'll soon be that you will have two boxes. It'll almost look like two computers except the 2nd box will be purely graphics. Perhaps it'll be a bit smaller but it'll house a microATX sized graphics card probably with it's own sort of slot, not necessarily PCI or anything that'll utilize a PhysX card.....or they may simply make it almost like a dual slot motherboard. One slot will be for the GPU's which will be interchangeable and upgradeable like a motherboard and even provide memory slots for upgrade amounts of memory and memory speeds. The other slot which won't necessarily need to be filled will go for a PhysX CPU. Both boxes, the GPU box and your normal box with HD's, CPU and system memory will be connected via high speed cables which have yet to be invented.

Just wait I tellz ya, it'll happen.
Nubius is offline  
Old 03-11-2006, 11:07 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Waphlez's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Ohio, United States
Posts: 1,976
Default

I think it's pretty nice. I mean if you have the slot why not. It doesn't have to be next to each other to be used. Since I have a SLI motherboard and I somehow got the dough for this and is worth the money I would put it over my other PCI-E slot. And if the thing is only designed to be put in PCI slots nothing a little modding won't hurt.
Waphlez is offline  
Old 03-11-2006, 11:30 AM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

There was that TT cooling, had a separte PCI card that housed the pump, reservoir, and a fan, and then theres was some tubing to go to the GPU block
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 03-11-2006, 12:57 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 543
Default

yea i remember that TT cooler, i heard it was bad, because there wasiveno way you could change the water inside and it just became corrosv
__________________
3200+ A64 skt 754
ASUS K8N4-E Deluxe
2x 512mb corsair value
X1800XL 512mb@X1800XT
2x 80g WD SATA
X-FI Platinum
Antec P180b
Running is offline  
Old 03-12-2006, 02:04 AM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

Quote:
Originally posted by Nubius
ridiculous.

Just wait I tellz ya, it'll happen.
I've been swearing up and down about the stand-alone Graphical, unit too... I think we were talking about it on day.

It's going to happen, it's just a matter of when?
__________________

HAVOC is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.