Samsung RAM.. any good? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-10-2005, 10:57 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 195
Default Samsung RAM.. any good?

Is samsung a trustable brand when it comes to DDR RAM?
__________________

__________________
-=Complete!=-

-DFI Lanparty NF4 Ultra-D
-AMD 64 3000 Winnie
-eVga 6600GT (PCIe)
-Mushkin Dual Pack PC3200 (512 X2)
-80gb WD SATA HDD
-Lite-On CD-RW
-Creative Live! Series 5.1 surround sound w/subwoofer
-Fans Galore
CreditSolutions is offline  
Old 03-10-2005, 11:12 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

They make some of the best value ram, as well as their TCCD is considered the best ram period.
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Old 03-10-2005, 11:31 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 195
Default

I cant order the ram I wanted off of newegg. Newegg and my bank dont appear to get along very well... the local computer store has a decent deal on PC3200 ram, but its samsung.. do you think it will suffice for my gaming rig?
__________________
-=Complete!=-

-DFI Lanparty NF4 Ultra-D
-AMD 64 3000 Winnie
-eVga 6600GT (PCIe)
-Mushkin Dual Pack PC3200 (512 X2)
-80gb WD SATA HDD
-Lite-On CD-RW
-Creative Live! Series 5.1 surround sound w/subwoofer
-Fans Galore
CreditSolutions is offline  
Old 03-10-2005, 12:56 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 413
Default

What games do you plan on playing? I use 3200 and everything I have runs fine with my kickass video card. Half life 2 and everything will run fine, however, you might want to look into ddr2 mobos and ram.
algu7344 is offline  
Old 03-10-2005, 12:58 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 195
Default

I dunno, im not a really heavy gamer. I might give Doom3 and HL2 a whorl, but mostly I just like building rigs more than anything.

PS. Im also a planetside junkie
CreditSolutions is offline  
Old 03-10-2005, 03:48 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Samsung ram will work just fine with doom3 and hl2

Their are only a few differences between the same kind of ram. Ignore DDR2 since that is an intel only thing right now and you are using DDR.

Higher DDR has the ability to run faster with overclocking.
Low end DDR has a CL latency of 3.0 usually. High end DDR ram usually has this at 2.0 or 2.5 In all cases the latency doesnt matter much at all. Makes the slightest peformance increase having it low. Overclockers turn up their CL latency to 3 most of the time anyways.
DJ-CHRIS is offline  
Old 03-10-2005, 03:50 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

cas latency and cycle time have little effect on bandwidth. They mainly effect stability.
Nubius is offline  
Old 03-10-2005, 04:06 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Quote:
Originally posted by Nubius
cas latency and cycle time have little effect on bandwidth. They mainly effect stability.
But an 80$ or w/e stick of samsung running at PC3200 speed will be just as stable as an 200$ stick running at pc3200 speeds.
DJ-CHRIS is offline  
Old 03-10-2005, 05:06 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 413
Default

What are you talking about? Why ignore DDR2 ram? It is not like DDR ram is gonna get any faster. So why not look out for the future and get something that will not be a piece of crap in a couple years? If he already has a mobo that only supports DDR, then yea fine get DDR, and dont get a new mobo. But if he hasnt yet, I would say get DDR2. It is not like he going to overclock his ram in the first place.

Alex
algu7344 is offline  
Old 03-10-2005, 05:17 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

He has AMD. AMD doesnt support DDR2 ram.
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.