s-video - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-30-2004, 09:25 AM   #1 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,007
Default s-video

I know this may sound stupid, but I have the ati radeon 9200 and it has 3 outputs, one to my monitor, an s-video and regular rca. I want to hook up 2 monitors, will i have to get an s-video to reg monitor adapter? When I go to display properties it is apparent that the vid card has the option for 2 monitors.
__________________

jaksback is offline  
Old 08-30-2004, 10:35 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 45
Default

well you could get an adapter, its pretty much the easiest way, however, you could also just hook the s-video into a tv and use that as a second monitor. But its up to you
__________________

KreleanX is offline  
Old 08-30-2004, 02:28 PM   #3 (permalink)
ag3
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,536
Default

It is very possible to run two screens via the Radeon. Use one screen on the standard port, and the other on the Digital-Out. If you do not have a convertor for the Digital-Out (should have come with the Radeon) then you may want to look into getting one from ATi. The reason I recommened from ATi is because their cards are often fussy about convertors.
ag3 is offline  
Old 08-30-2004, 02:43 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 45
Default

although he has the ports, i believe radeon only started handing out adapters to the 9600+ cards, however as agex stated, you could acquire one easily from ati or a computer store im sure.
KreleanX is offline  
Old 08-30-2004, 06:11 PM   #5 (permalink)
ag3
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,536
Default

Quote:
Originally posted by KreleanX
however as agex stated, you could acquire one easily from ati or a computer store im sure.
Yep - However, I had a hard time finding them in stores (ones that actually worked with ATi) - So I had to order from them. It was only five bucks.
ag3 is offline  
Old 08-30-2004, 06:16 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

I suppose you could get something like this:

http://www.staples.com/Catalog/Brows...&SKU=IM1762120

I just did a quick search on 'VGA Splitter' and that was like one of the first things I clicked on, so do more research and you might be able to find something like that for cheap. but hey $60 really isn't too bad either, and I think that thing will allow you to display up to like 4 monitors at once. It might not be at all what you're looking for though. Sorry if its not, my minds somewhere else right now =P

EDIT: Forgot to mention, with that splitter you can use your normal VGA connectors instead of having to insure you got one normal vga connected monitor and one digital or one s-video and like they said, s-video is for displaying on your TV so I doubt you'd want that and also like they said most of the newer cards come with an adapter to plug a VGA monitor into the DVI connection.
Nubius is offline  
Old 08-30-2004, 09:07 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,007
Default

Nubius, that would work peeeerfect! now finding it at a cheaper price.
jaksback is offline  
Old 08-30-2004, 10:25 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
Nubius, that would work peeeerfect! now finding it at a cheaper price.
hehehe finding it for a cheaper price is your job not mine. I was just pointing you in the right direction.....in the wise words of Morpheus...I can only show you the door...you have to open it...or some wise junk like that =P
Nubius is offline  
Old 09-01-2004, 01:06 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2
Default

Only a quick look at your post so you may already have this solution. I always go to manufacture; system &subsystems. ATI offers DVI to VGA adaptor for their 9600 series for $5.00 for the purpose of running 2 VGA moniters or 2 DVI.
dragonreg is offline  
Old 09-01-2004, 01:23 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,007
Default

thanks people, appreciate the input....right now it comes down to $$$ cuz w/$1100 worth of bills a month i am a bit limited. ahhh, damn responsibilities....gotta set my priorities.
__________________

jaksback is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.