Run games and music off of an External HD - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 06-23-2004, 12:57 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jun 2004
Posts: 10
Question Run games and music off of an External HD

I only got 3.2 gigs on my HD so I got a new external HD and I need to know if you can runn games and ITunes from it so I don't fill up my internal HD. Need help!

amarine88 is offline  
Old 06-23-2004, 01:01 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 527

itunes yes.. games might run to slow. Try moving some of your files over to your external. Only 3.2 gigs left dude maybe you should reboot and copy the files worth keeping to the external.

P4 2.26 ghz, Intel d850emv2 mobo, 768mb of pc800, sony 4x dvd-rw, teac burner, nvidia ti4600 graphics, enermax 330watt ps
4 silent uv fans, cold cathodes in full tower antec case, round ide cables

SOny vaio 2.66 ht ghz modded into raidmax case with green cold cathodes.
P4 2.8ghz HT, 512mb ddr, Intel KD865gbfl, onboard video, raidmax case, blue cathodes, round ide, loomed wires, 4x dvd burner, wd sata 80gb hard drive
Intel d865perl, 2.8ghz northwood, antec sonata, wd caviar 20gb, Corsair 512mbx1 for now. 380watt psu, ati 9600, dvdrom cdrw floppy in black too match case
mrzeeedler is offline  
Old 06-23-2004, 01:06 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jun 2004
Posts: 10

i dont only have 3.2 left my system broke and i am gonna get a new one soon but my friend loaned me a dell optiplex w/ xp pro celeron 400mhz and 128 ram just to manage my ipod and do stuff online till i get my new comp. So i can't delete files to free up space I think I only have like 300 megs free
so the ? is will i bve able to use the external till i get a new comp
amarine88 is offline  
Old 06-23-2004, 01:39 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: May 2004
Posts: 826


AMD Athlon 64x2 4000+
2GB Kingston DDRII667Mhz
MSI 256MB GeForce8500GT
Western Digital 160GB SATAII HDD
Maxtor 80GB 8M ATA133 HDD
17" Samsung 793Dfx Monitor
Win XP Pro
didi is offline  
Old 06-23-2004, 02:02 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jun 2004
Posts: 10

How do you do it then?
amarine88 is offline  
Old 06-23-2004, 08:13 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
HoLoCroN's Avatar
Join Date: Mar 2004
Location: Plant City, FL
Posts: 1,305

Plug in the ext. drive, windows will recognize the drive and initialize/mount it.

After that you will have a drive letter assigned to that hard drive, if you're going to install a game or copy data, simply use the drive letter for the ext. hdd instead of the C:\
HoLoCroN is offline  
Old 06-23-2004, 01:15 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jun 2004
Posts: 10

Thank you

amarine88 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:31 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.