review on Athlon 64 Venice core - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-27-2005, 04:03 AM   #1 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default review on Athlon 64 Venice core

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...64-venice.html

looks like it has a lot of overclocking potential, it goes from 2.0GHZ to 2.8GHZ on stock cooling and stock voltage!
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 04-27-2005, 04:31 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

I'll read up on this tomorrow, but yeah from the early reviews I saw at xtremesys (lucky *** people get early revisions, they have jobs at like DFI and AMD and whatnot though) but yeah it went to 2.8 rather easily. I want to see how the san diegos perform although I don't even know if I can afford it. 3 months or so I'll be going AMD and a venice for sure
__________________

Nubius is offline  
Old 04-27-2005, 04:47 AM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

how far do you think it could get with a vapour phase cooler?
__________________
Apokalipse is offline  
Old 04-27-2005, 05:51 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Hmmm....well, with this new way of using the silicon, and the small transistor size I believe the architectural limit is still there....I believe AMD has infact fixed the cold bug but not entirely sure, I'd assume over 3GHz, but I think if you got 3.5GHz on one, that'd be mighty impressive....I think they are just still kind of limited by the new layout of the silicon to be honest
Nubius is offline  
Old 04-27-2005, 06:25 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

do you know what cooling was used on the FX-55 that almost got 4GHZ?

with the same cooling, and the higher overclockability of Venices, maybe AMD can break 4GHZ
__________________
Apokalipse is offline  
Old 04-27-2005, 06:34 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 670
Default

maybe, but even if they do, it will be a while off yet. imagine when AMD release 4Ghz Stock CPU's intel will be on something like 7ghz by then lol.
__________________
<img src=\"http://i25.photobucket.com/albums/c62/HAVOC2k5/Sempron_Userbar.png\">
Raekwon is offline  
Old 04-27-2005, 07:58 AM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Quote:
do you know what cooling was used on the FX-55 that almost got 4GHZ?
Pretty sure they used cascades, and they did make it to the big 4.0 actually.

The overclocking potential on these things is really something to marvel at, here's a 3.2GHz 3700+ Sandy on chilled water.

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 04-27-2005, 12:01 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,433
Default

Wow, nice speed!

I wanna get a Venice or SD, but my winchester still has plenty of life left in it. If you can break 3ghz with an AMD, damn ur good. And thats a damn fine CPU.
__________________





-AMD Athlon 64 3200+ Winchestor
-MSI K8N Neo4-F
-Sapphire Radeon X850 XT
-2x 1024 Corsair XMS Pro

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value="Search!"></form> Search TF before you post!
dhw200 is offline  
Old 04-27-2005, 05:26 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
do you know what cooling was used on the FX-55 that almost got 4GHZ?

with the same cooling, and the higher overclockability of Venices, maybe AMD can break 4GHZ
dual or triple cascade phase change

4GHz has already been hit guys

http://www.xtremesystems.org/forums/...highlight=4GHz

I know I've posted that before too.

Like I said though, that FX-55 is still using 130nm technology and with the 90nm and the particalar way the silicon is being used there would be an architectural limit.
Nubius is offline  
Old 04-27-2005, 08:45 PM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

bah! is that website down apokalipse? because that link isn't working for me, but I'm not sure if it's the link or the site
__________________

Nubius is offline  
Closed Thread

« RAM, help | Laptop »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.