Removing second HD. Will it hurt system? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 03-15-2005, 10:15 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Dec 2003
Posts: 93
Default Removing second HD. Will it hurt system?

I have recently formated my second hd in windows and I was wondering if I could remove it without causing errors and put it into another computer and load windows on it?
Thanks for any help you can give me.

Crazed_climber is offline  
Old 03-15-2005, 10:17 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
majistic's Avatar
Join Date: May 2004
Posts: 1,434

Yeah, your second is just the Slave I assume.. as long as you dont have anything that your system needs to run on that second drive then it is fine..

majistic is offline  
Old 03-15-2005, 10:18 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Dec 2003
Posts: 93

well its empty so I doubt it
Thanks for the quick response.
Crazed_climber is offline  
Old 03-15-2005, 10:21 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
GrimReaper23's Avatar
Join Date: Feb 2005
Location: Fort Gordon
Posts: 1,912
Send a message via Yahoo to GrimReaper23

If you know it has no "important files" and if there is not a file on there that says WINDOWS exactly like that then you're good The WINDOWS file should be right in there unless you moved it.
GrimReaper23 is offline  
Old 03-16-2005, 12:29 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Dec 2003
Posts: 93

nope no windows on that drive its on the other one
thanks for helpin out guys
Crazed_climber is offline  
Old 03-16-2005, 02:53 AM   #6 (permalink)
True Techie
Tuskatappaja's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: Finland (Winland)
Posts: 163

If you want to install windows to drive that has been previously been a second drive you should check its partitioning.
It has to have 1 primary partition and possibly extended partition with logical drivers. Primary must be set active if you want to boot windows from it.
\"Lähimmäisenrakkaus on huoraamista!\"
Tuskatappaja is offline  
Old 03-16-2005, 03:33 AM   #7 (permalink)
PowerQuest / Opera
TheMajor's Avatar
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177

You can remove it. In case anything would happen you can put it back anyways.
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 03-17-2005, 03:14 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Mar 2005
Posts: 35

Just take it out, it will be fine
It has not got any system files on it you have formated it.

dave-1969 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:24 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.