refresh rate - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-21-2004, 06:16 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 321
Default refresh rate

is a higher screen refresh rate better or lower screen refresh rate better?
__________________

__________________
|New|Gaming|System|2|Be|:

AMD 64 bit 3500+ Socket 939
MSI K8N Neo 2 Plat. Socket 939 mobo
Corsair TWINX1024-3200 RAM
Nvidia GeForce 6800 GT Graphic Card
Altec Lansing 5051 Speaker system
Creative Sound Blaster live 7.1
Maxtor SATA 200Gb HDD
Plextor PX-712A DVD±R/RW Drive
Wired Mouse/Keyboard by Logitech
Samsung 795MB Flat Screen CRT
Raidmax Scorpio 868W Casing
Antec Truepower 430 or 480
Thermaltake (Pipe101) Heatsink
Thermaltake Street Fighter Fan
derfist is offline  
Old 09-21-2004, 06:24 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 283
Default

Higher is allways better, try to get a refresh rate of 75hz or higher.
__________________

__________________
BRoWZ is offline  
Old 09-21-2004, 07:08 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 670
Default

yeah, 75 is good, thats about the point where ur eyes can look at a screen without getting sore for about 6hours i think, altho ive been sitting infront of a computer for 12hrs+ before but the higher the better like BRoWZ said.
__________________
<img src=\"http://i25.photobucket.com/albums/c62/HAVOC2k5/Sempron_Userbar.png\">
Raekwon is offline  
Old 09-21-2004, 07:47 AM   #4 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

you're ok between 72-85 although higher is better. I prefer 120Hz @ 1024x768 but my current compaq monitor isn't capable of this kind of high refresh rates. It has a max of 60Hz @ 1024x768, but I forced it to run at 75.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 09-21-2004, 01:31 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 134
Default

I only have a CRT and it runs 1024*768 at 85hz max which i find quite easy on the eye.

If i run it at 60hz i can visually see a flicker and can easily see how people would get a headache after a few hours!

Major, whats happened to evil santa? i liked that avatar!!
chadley is offline  
Old 09-21-2004, 01:50 PM   #6 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Quote:
Originally posted by chadley
Major, whats happened to evil santa? i liked that avatar!!
Santa died.
He smoked too much pot...lol

EDIT» Maybe I put him back....maybe
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.