reformating computer - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-20-2004, 05:01 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 28
Default reformating computer

ok im reformating my computer, it currently has 70,000 megabytes of stuff on it... after deleting a couple of thousand meg's of porn. anyway im getting another computer and dsl, and 2 cell phones. is there a possibility i can store all of this one a harddrive, if so can someone tell me how to. I'm running windows ME and when i reformat i want to have windows XP. anyway my starts are
1 GHZ
512 Sdram
geforce 4 ipc graphix card
dvd/cd burner
windows me
hewlet packard
pentium 3 processor
can someone give me a walkthrough or tutorial on how to reformat my computer and if i can store all my information on a hardrive, so i can get it back later with my other computer
__________________

DarkExploit is offline  
Old 08-20-2004, 05:47 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

whoa, thats a tall order, you need to do some googlin' =) Lots of sources out there for that sort of stuff
__________________

Nubius is offline  
Old 08-23-2004, 02:06 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 28
Default

i'm confused I own a hewlett packard and the only cd's i found are system recovery cd 1, system recovery cd 2, and application recovery cd 3. I'm not sure if those are the window's ME cd's but they say windows me under were it says CD #1 out of #3 blah blah. I got the product number from off my computer. my question is are those the windows me cd's, so when I reformat I use those. I already have my startup floppy disk created
DarkExploit is offline  
Old 08-23-2004, 02:15 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 31
Default

you want to save all your data onto another hard drive?? Obviously you will need to copy it over onto another hard drive before you format.
hitek is offline  
Old 08-23-2004, 02:16 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 31
Default

After you format, you will need to boot of the XP cds if you still want XP rather than Windows ME.
hitek is offline  
Old 08-23-2004, 02:17 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 28
Default

I don't want to do that anymore, i already saved all my info on cd's and i'm ready to reformat.
DarkExploit is offline  
Old 08-23-2004, 02:19 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 31
Default

Use your boot disk that you have created and type "format c:"
hitek is offline  
Old 08-23-2004, 02:49 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 28
Default

well, after that are the system recovery cd's going to install windows me, if u dono what im talking bout read above
__________________

DarkExploit is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.