reboot as windows logon appears - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-09-2004, 11:06 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 83
Default reboot as windows logon appears

first the specs

lex motherboard
xp 2000+ cpu
256 pc2100
nvidea gfx card
40 Gb HD
350W psu

Built This rigout myself booted first time
installed xp pro no probs
installed all necessary drivers no probs( good so far)

The problem is while the computer is cool the system boots no problem to windows.
But after about 10 mins when the computer is reebooted it gets to just before windows logon appears then reebots in a constant cycle.
reinstalled o/s 4 times 98,xp home,xp pro(again),2003 server trial.

same problem appears hd will boot other computer with similar specs no probs .hd from other computer has same problem when used to boot new system.

spent three weeks trying to sort this

not new to building pc,s checked out bios settings ,correct multiplier being used,cpu is not running too hot etc.

ive tried to keep this as brief as possible.

so if anyone has had similar problems please help me im at the end of my tether.

stu
__________________

__________________
ASUS A7N8X-X mainboard
Athlon XP 3200+
1 GB Ram
120 GB HD (IDE)
250 GB HD (IDE)
128 MB Radeon 9800 PRO with custom H/S fan
8 x DVD Writer + DVD ROM
8 Meg ADSL (with ****ty ISP Bulldog)
Mystify Mamba mouse
And still ****ty fps in CS Source.
stumanoo is offline  
Old 04-09-2004, 11:09 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
HoLoCroN's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Plant City, FL
Posts: 1,305
Default

It could be a heat issue. Are the fans working properly? Do you have sufficient ventilation for the PC to "breathe"?

Try running the computer with the case off for a while to see if there is any difference.
__________________

HoLoCroN is offline  
Old 04-09-2004, 12:07 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 83
Default

thanks for the reply

i thought about this and have checked and tried the above
__________________
ASUS A7N8X-X mainboard
Athlon XP 3200+
1 GB Ram
120 GB HD (IDE)
250 GB HD (IDE)
128 MB Radeon 9800 PRO with custom H/S fan
8 x DVD Writer + DVD ROM
8 Meg ADSL (with ****ty ISP Bulldog)
Mystify Mamba mouse
And still ****ty fps in CS Source.
stumanoo is offline  
Old 04-09-2004, 12:12 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 694
Default

I Had a similar problem. My problem turned out to be the RAM.

In my case, my computer would boot then crash just after the Windows 2000 screen came up. If it had been off for a while, it would boot fine, make it to the dekstop, and run for about 5 minutes. After about 5 minutes it would crash. I thought it was the Mobo or the power supply. I did some parts swapping with my other computer, one component at a time and came to the conclusion that it was the RAM. I was fortunate enough to find the problem before i changed the motherboard.

I would like to know if you're getting any error screens or if it just goes black.
__________________
Lian Li Aluminum Case
Intel D975XBXK2R Mobo
Core 2 Duo E6700 CPU
EVGA 8800 GTS Video Card
Corsair XMS 2 x 1gig RAM
Zalman 9500 CPU cooler
hercules_upw is offline  
Old 04-09-2004, 06:07 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 83
Default

tonight i tried a different memory module

it seems to have sorted it.

2morrow i will be installing xp pro and see if that goes ok.Hopefully thats it sorted

I never took notes on the error messages i was getting mostly they were gone too quickly to note down.

I will post how i got on later

thanks

stu
__________________
ASUS A7N8X-X mainboard
Athlon XP 3200+
1 GB Ram
120 GB HD (IDE)
250 GB HD (IDE)
128 MB Radeon 9800 PRO with custom H/S fan
8 x DVD Writer + DVD ROM
8 Meg ADSL (with ****ty ISP Bulldog)
Mystify Mamba mouse
And still ****ty fps in CS Source.
stumanoo is offline  
Old 04-15-2004, 12:59 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 83
Default

thats it sorted it was the memory

thanks
__________________

__________________
ASUS A7N8X-X mainboard
Athlon XP 3200+
1 GB Ram
120 GB HD (IDE)
250 GB HD (IDE)
128 MB Radeon 9800 PRO with custom H/S fan
8 x DVD Writer + DVD ROM
8 Meg ADSL (with ****ty ISP Bulldog)
Mystify Mamba mouse
And still ****ty fps in CS Source.
stumanoo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.