Realtek Audio Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-04-2008, 05:35 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2008
Location: Gold Coast
Posts: 89
Default Realtek Audio Problem

Only place i could see to post this. Moderator, if you think of a better section please change it. Thanks.
The comp i am working on is a Dell Dimension 466i with on board Realtek AC97 audio. Every time i try to install the driver it gets to "start to update system" or something to that effect, then it bluescreens and reboots. I have win xp home, a new install. I tried after the base install of xp from disk, no good. tried after sp2, no good. Tried installing net- framework 2 then installing the driver,same! The driver is a403. No matter what i do , with or without any service packs, or with or with out any win updates it will not install.

The really annoying and weird part is there has been no hardware changes since i have installed xp on the same machine a few times and never had any problems installing anything. I cleared the cmos and reset. I ran PCLinux live cd and it verifies the AC97 sound card and it works fine. So no problems with the hardware , not that that would make any difference to the driver install anyway.
Never had this problem before so if any one has any ideas i would appreciate the help. Thanks.
__________________
Main Circuit Board
Board: ASUSTeK Computer INC. A8N-SLI Premium
Bus Clock: 200 megahertz
Operating System System
Windows XP Home Edition Service Pack 2
Model Processor a
2.00 gigahertz AMD Athlon 64 X2 Dual Core
128 kilobyte primary memory cache
512 kilobyte secondary memory cache
Display
Nvidia GeForce 8500 GT
n Circuit Board
Brunoboy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP! Battlefield 2 Crashes when entering Singleplayer,Multiplayer, and Audio Options Grayman PC Gaming 7 03-17-2009 02:26 AM
680i LT sound problem... DesertWolf01 New Systems | Building and Buying 11 03-09-2008 05:53 PM
Ultra Noob Fedora Install - Sounds card (realtek AC'97 Audio) not working Jougukny Linux and Open Source 1 11-21-2007 01:53 PM
Audio Problem.... sab3156 Hardware Repairs and Troubleshooting 6 06-22-2007 10:53 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.