Rare DirectDraw Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-05-2005, 07:14 PM   #1 (permalink)
dot
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 96
Default Rare DirectDraw Problem

One week ago i recieved my XFX nvidia 6600 gt. A weeks use did it for me, today when i got home and loaded up halo i recieved this error message:

A problem occurred initializing DirectDraw. Hardware acceleration maybe disabled, please run DXDIAG.

I have done extensive research using microsofts website and troubleshooting tips however i am still not able to resolve this issue. I have also searched google for this exact problem and others are still puzzled. Any help on this issue would be very much appreciated.

I looked here ( at the bottom of the page there is a list of error messages in RED) and did all of the recomended procedures.
__________________

dot is offline  
Old 01-05-2005, 07:18 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 330
Default

reinstall the drivers
__________________

Amd64Boy is offline  
Old 01-05-2005, 07:21 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

uninstall the card, and reinstall using the latest drivers

also download DirectX 9.0c as it was built for the Nvidia 6 series
__________________
Apokalipse is offline  
Old 01-05-2005, 08:16 PM   #4 (permalink)
dot
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 96
Default

i have taken out the card, putten it back in, reinstalled the drivers, and installed directX 9.0c
dot is offline  
Old 01-05-2005, 08:17 PM   #5 (permalink)
dot
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 96
Default

i have also done a full system virus/spyware scan
dot is offline  
Old 01-06-2005, 12:25 AM   #6 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Rare DirectDraw Problem

Quote:
Originally posted by dot
One week ago i recieved my XFX nvidia 6600 gt. A weeks use did it for me, today when i got home and loaded up halo i recieved this error message:

A problem occurred initializing DirectDraw. Hardware acceleration maybe disabled, please run DXDIAG.

I have done extensive research using microsofts website and troubleshooting tips however i am still not able to resolve this issue. I have also searched google for this exact problem and others are still puzzled. Any help on this issue would be very much appreciated.

I looked here ( at the bottom of the page there is a list of error messages in RED) and did all of the recomended procedures.
I had that problem once, on one of my computers, it eventually led to more problems (crashes, random reboots,etc.). after 3 or 4 unsuccessful reformats didn't fix it, I took the nvidia card out of my computer and threw it in the computer junk pile as 1 bad card. A year later I was building me a third computer I happen to get my hand on 2 free 17 inch dell moniters and my money was low. I took it out of the junk pile (with the plan of replacing it when I got paid) I hook it up, to both moniters (it was dual vga) installed windows on the new computer and it hasn't had a problem since. that was 6 months ago. when I test it with dianostic tools, it passes every tests. it is the computer that I use the most now.

Wierd.
EricB is offline  
Old 01-06-2005, 02:31 AM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

Do you think this problem is cased by faulty hardware? It could be a software conflict between programs and drivers (more likely).
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 01-06-2005, 06:08 AM   #8 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Quote:
Originally posted by waynejkruse10
Do you think this problem is cased by faulty hardware? It could be a software conflict between programs and drivers (more likely).
That what is I had thought Too when I had the problem. I Guess my video card had a hardware conflict with that particular mobo.
EricB is offline  
Old 01-06-2005, 08:47 AM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

try different version drivers

if I use Nvidia forceware 7.0 on my TNT2, I sometimes get these 2 weird lines across the screen when at 2048x1536, so it could be the particular drivers you're using
__________________
Apokalipse is offline  
Old 01-06-2005, 04:01 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

Quote:
I use Nvidia forceware 7.0 on my TNT2,
I use Ati drivers 4.10 on my Rage 2c
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.