Which RAM to use, Ultra vs OCZ - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-29-2005, 10:21 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 108
Default Which RAM to use, Ultra vs OCZ

Here are two RAMs that I've choosen to upgrade.
I'm still in progress of deciding

Ultra DDR400 512x2 Dual Channel
http://www.tigerdirect.com/applicati...sp?EdpNo=30260

or

OCZ DDR400 512x2 Dual Channel
http://www.ocztechnology.com/product...annel+Platinum

OCZ is a bit more expensive than Ultra (by like 20-30 dollars)

Which one should I buy?

Thanks!
__________________

meepins is offline  
Old 03-29-2005, 01:00 PM   #2 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

It doesnt matter IMO
__________________

__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 03-29-2005, 01:14 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
majistic's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,434
Default

Ultra would be fine...
__________________
majistic is offline  
Old 03-29-2005, 01:25 PM   #4 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,279
Default

IMO OCZ would be the better buy because we all know the name for 1 and for 2 they are a really good company. THe quality is great and i have no problmes w/ them. WHereas the ULTRA ram is concerned hmmmm iono bout that. But ocz is relaly good and this is coming from a corsair fan! its your choice really.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now  
Old 03-29-2005, 04:02 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

I have Ultra value ram and it's good ram, and runs at PC3500 \ 3600 speeds nicely

However, 200$ seems expensive for a gig of Ultra ram with those loose timings. Those timings are nothing special.
DJ-CHRIS is offline  
Old 03-29-2005, 04:03 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default Re: Which RAM to use, Ultra vs OCZ

Quote:
Originally posted by meepins
Here are two RAMs that I've choosen to upgrade.
I'm still in progress of deciding

Ultra DDR400 512x2 Dual Channel
http://www.tigerdirect.com/applicati...sp?EdpNo=30260

or

OCZ DDR400 512x2 Dual Channel
http://www.ocztechnology.com/product...annel+Platinum

OCZ is a bit more expensive than Ultra (by like 20-30 dollars)

Which one should I buy?

Thanks!
do'nt buy from tigerdirect, they're overpriced

edit:
http://www.newegg.com/app/ViewProduc...220-033&depa=1
http://www.newegg.com/app/ViewProduc...144-114&depa=1

those seem good

or if you want cheaper ram:
http://www.newegg.com/app/ViewProduc...218-062&depa=1

check newegg
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 03-29-2005, 04:54 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

http://www.newegg.com/app/viewProduc...218-062&depa=1

TwinMOS

Very cheap and can be overclocked quite nicely if you can put enough volts into them. Meaning generally over +3v
Nubius is offline  
Old 03-29-2005, 05:38 PM   #8 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,279
Default

that is alot of volts nubius for value ram.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now  
Old 03-29-2005, 06:06 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

It's "Value RAM" to be precise. They are a respected OC'ing company and are speculated to be using brainpower PCB with BH-5 chips...they can handle like 3.5v+ and beyond if you keep a good fan over them.

Thats more like a diamond in the rough more than it is just crappy valueRAM, otherwise I wouldn't have posted it
Nubius is offline  
Old 03-29-2005, 09:47 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 108
Default

No, those are not overpriced, the dollars are in Canadian
Thanks for your contribution guys but Newegg doesn't ship to Canada

So, any suggestions between those two?
I've got 1 Ultra and 1 OCZ, can anyone give me an opinion that would finalize my mind?

Thanks !!
__________________

meepins is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.