RAM upgrade - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-29-2004, 11:12 PM   #1 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default RAM upgrade

I wanted to improve my framerate on doom3 just a little bit and get more memory. I want to get a good graphics card but I spent all of my money on other things, but I have enough for a stick of ram. If I get a stick of ram will it improve the framerate just a little bit. Also Im getting the ram for some light video editing and etc also to get rid of the overhead that comes with SP2. Also i just want to take advantage of my FSB.

I want to get Mushkin PC-3200 512mb (i already have a stick of this in my computer and It will run dual channel)
__________________

__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 12-29-2004, 11:16 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default

It should improve your framerate greatly. From the sounds of dual channel, I believe it shall greatly improve.
__________________

__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Old 12-29-2004, 11:21 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 251
Default

Nice choice of RAM. Mushkin's really good.
__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
Forchunet is offline  
Old 12-30-2004, 01:02 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
majistic's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,434
Default

Yes, a much better frame rate.
__________________
majistic is offline  
Old 12-30-2004, 04:52 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 414
Default

If you do get the ram it will most definetly improve your gaming by a bit.

What type of Mushkin is it.
__________________
<center>

<a href=\'http://fusion.vault9.net/inbound.php?user=Neosteve\' title=\'Get Fused!\'>
<img src=\'http://fusion.vault9.net/code/468x60.jpg\' alt=\'\' style=\"border:0;\" /></a>
</center>
neosteve is offline  
Old 12-30-2004, 04:56 AM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

just so you know even sometimes when you get the exact same sticks they might not necessarily work in dual channel. That's why RAM labeled as "Dual Channel" has that on the label because it means it's been tested and guaranteed to run in DC.

If you already have 512mb, you should probably notice a smoother gameplay but don't know how many extra FPS you'll get really.
Nubius is offline  
Old 12-30-2004, 05:02 AM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 54
Default

It should improve greatly! RAM speed and amount improves computer performance overall, and actually dual channel is the best, and it is complicated to say it, but data travels less distance, so to speak, but Nubius is right, I would try to buy the 512 and try it out, but if it doesnt work, than your best bet is to buy RAM that is labeled DC.
__________________
AMD Athlon 64 3400+
nVidia 5700 LE 256 MB
512 MB Corsair XMS Series
bigdawgjts2663 is offline  
Old 12-30-2004, 05:03 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 54
Default

I have corsair RAM and it is pretty nice as well!
__________________
AMD Athlon 64 3400+
nVidia 5700 LE 256 MB
512 MB Corsair XMS Series
bigdawgjts2663 is offline  
Old 12-30-2004, 11:02 AM   #9 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

Ok thanks. Oh NEOSTEVE it is the Basic Enhanced stick of 512mb 2.5-4-4 timing I can get it for like $68 but for some reason the prices on newegg change like everyday.
__________________

__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.