RAM slower than advertised... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-04-2004, 03:25 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 900
Default RAM slower than advertised...

I have 512 MB PC3200 Corsair XMS series, which is advertised to run at 2.5-3-3-6 on AMD systems, but I looked in BIOS and mine runs at 3-3-3-8. Why is that?
__________________

PizzatheHut06 is offline  
Old 08-04-2004, 04:05 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

...mobo support that...?
__________________

__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 08-04-2004, 04:13 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 900
Default

Yeah, it was on my motherboard's Qualified Vendor List. Here's my system:

CPU- AMD Athlon XP 2500+
Motherboard- Asus A7N8X-X
RAM- Corsair XMS Series 512 MB PC3200
Hard Drive- WD 80 GB 7200 IDE
Video Card- PNY GeForce Ti4200 64MB
Optical- Sony CD Burner 52x32x52
Case- Antec 350W
PizzatheHut06 is offline  
Old 08-04-2004, 05:12 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 420
Send a message via AIM to silence782
Default

Are your BIOS settings right?
__________________
Still weak, I know, but getting better:
CPU: AMD AthlonXP 2500+
1.8GHz @ 333 FSB
512 DDR 2700
160 GB westerndigital hd
Dual booted with XP/Fedora Core 5
PCchips M848A mobo
nVIDIA GeForce MX 4000 video Card
Associate\'s Degree in Applied Computer Sciences.
A+ Certified for Hardware and Operating Systems. Network+ Certified
silence782 is offline  
Old 08-04-2004, 05:30 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 900
Default

I would assume so. How can I tell if they're not right?
PizzatheHut06 is offline  
Old 08-04-2004, 05:48 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 276
Default

try pullin the jumper 2 bios.
__________________
Windows Loaded .... System In Danger.

Keyboard Not Found .... Press F9 To Continue.
horris1st is offline  
Old 08-04-2004, 05:53 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 900
Default

What is the jumper 2 bios?
__________________

__________________
Jesus said to him, "I am the way, the truth, and the life; no one comes to the Father but through me". -John 14:6
PizzatheHut06 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.