RAM QUESTION! can a pair of duals go wit an extra stik of ram? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-13-2004, 06:30 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 19
Default RAM QUESTION! can a pair of duals go wit an extra stik of ram?

i got 2 dual channel geil 256mb pc4000 ram...and i was wondering if adding another stick of nonbrand (K-byte) 512mb pc2100 would increase performance or not.....
__________________

jaylee714 is offline  
Old 02-13-2004, 12:38 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937
Default

not by much, it actually could decrease performance. pc4000....hmm you must mean pc3200 which is DDR400. you should add whatever memory type you have now, not pc2100. don't be cheap with memory
__________________

ekÆsine is offline  
Old 02-13-2004, 06:21 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 872
Default

Quote:
Originally posted by ekÆsine
not by much, it actually could decrease performance. . you should add whatever memory type you have now, not pc2100. don't be cheap with memory
Totally Agree .. Go with the same type of memory .. Also check ur mobo manual's to ensure what type of ram would let u continue running in dual channel mode

Eksine ...... I guess micro's right here even i noticed the Kingston HyperX PC-4000 /DDR500
__________________
Screenshots of my Desktop.....Post ur\'s too :D

AMD AthlonXP3000+@ 2.2GHz, Cooler Master Aero 7+, Gigabyte 7NNXP , 1GB Kingston HyperX PC3200 Dual Channel , MSI FX5600 VTDR 256 ,Pinnacle PCTV , 120+120GB Barracuda , Liteon 52x CDRW , Samsung DVDROM , Benq DW1620 16x DVD ReWriter, Phillips 21\" TV,Samsung Syncmaster 763MB,Logitech Cordless MX DUO , Thermaltake Silent PurePower 480W Butterfly Series PSU, Win XP SP2,RH9.
Creative DDTS100 Decoder, Creative Inspire TD7700 7.1 Speakers

Search TF B4 u post { Thanks for this one! Emily :) }
<form action=\"http://www.theriddlehouse.com/random/tfsearch.php\"><input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search!\"></form>
preet2u is offline  
Old 02-13-2004, 08:19 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937
Default

i am going on the assumption this guy knows nothing about memory so why would he be using pc4000, to overclock ?....not likely
ekÆsine is offline  
Old 02-14-2004, 06:10 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 872
Default

I guess the dude .. just went on n' bought the best he could find ..
__________________
Screenshots of my Desktop.....Post ur\'s too :D

AMD AthlonXP3000+@ 2.2GHz, Cooler Master Aero 7+, Gigabyte 7NNXP , 1GB Kingston HyperX PC3200 Dual Channel , MSI FX5600 VTDR 256 ,Pinnacle PCTV , 120+120GB Barracuda , Liteon 52x CDRW , Samsung DVDROM , Benq DW1620 16x DVD ReWriter, Phillips 21\" TV,Samsung Syncmaster 763MB,Logitech Cordless MX DUO , Thermaltake Silent PurePower 480W Butterfly Series PSU, Win XP SP2,RH9.
Creative DDTS100 Decoder, Creative Inspire TD7700 7.1 Speakers

Search TF B4 u post { Thanks for this one! Emily :) }
<form action=\"http://www.theriddlehouse.com/random/tfsearch.php\"><input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search!\"></form>
preet2u is offline  
Old 02-14-2004, 06:24 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 260
Default

Exactly how much difference does the dual channel makes? Lets say comparing two 256 MB sticks in dual channel mode and two sticks not in dual channel mode. Will there be a huge difference between the two?
__________________
First Built Computer:
Antec Plus1080(SOHO File Server)+430w
Intel P4-3.0E 1M Cache
Asus P4P800-Dlx i865PE,800FSB Dual DDR400
WD 120G-8MB Buffer
LG 16X DVD
LG GSA4082B DVDRW 8X +/- Black
ATI Rdeon 9600XT 128M
Creative Audigy
512MB DDR PC3200
lavenderAC is offline  
Old 02-14-2004, 06:40 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 240
Default

There will be a huge difference, check this out.

http://www.arstechnica.com/wankerdes.../dual-ddr.html

The51
__________________
<a href=\"http://photobucket.com\" target=\"_blank\"><img src=\"http://i4.photobucket.com/albums/y107/The51/photoshops/1.jpg\" border=\"0\" alt=\"Image hosting by Photobucket\"></a>
The51 is offline  
Old 02-14-2004, 06:49 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 296
Default

ek u said dual channel is only good for integrated video with amd's.....but in a lot of peoples sigs it says AMD and Dual Channel Ram......on www.cyberpowerinc.com i ordered one stick of 512 ram but i couldof got 2x256 Dual Channel for the same price
__________________
[Sig Snipped Due To Excessive Size]
play2lose is offline  
Old 02-14-2004, 11:00 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 260
Default

Great, thanks for the explaination
__________________

__________________
First Built Computer:
Antec Plus1080(SOHO File Server)+430w
Intel P4-3.0E 1M Cache
Asus P4P800-Dlx i865PE,800FSB Dual DDR400
WD 120G-8MB Buffer
LG 16X DVD
LG GSA4082B DVDRW 8X +/- Black
ATI Rdeon 9600XT 128M
Creative Audigy
512MB DDR PC3200
lavenderAC is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.