ram problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-29-2004, 02:26 PM   #1 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 204
Send a message via AIM to Jerigorn Send a message via Yahoo to Jerigorn
Exclamation ram problem

when i run my ram at 400mhz, my comp locks up and sometimes wont load window entirely; however, when the ram is running at 333, everything is fine. i have the system below. this crap just started happening, never had a problem with it before. i have my mobo's latest bios too.
__________________

__________________
*Notebook*
~Dell XPS M1710
~2.16Ghz Intel Core Duo T2600
~2048 MB DDR2 @ 667Mh
~7900 GTX 512
~Media Center
Jerigorn is offline  
Old 09-29-2004, 02:37 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

There in itself might be your problem. How new is the BIOS? Has it been tested yet? I have come across this a few times. Everyone is so antsy to have the latest and newest stuff that they dont think that it might not be right for them. If you have update your BIOS and the system was running before you update then you have your problem. If it is the BIOS that came with the system try to upgrade it to the newest version. If it is the latest version send an emial to the mobo maker telling them of the problem. Either that or the Kingston RAM is having compatibality issues with some of your other hardware.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 09-30-2004, 11:53 AM   #3 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 204
Send a message via AIM to Jerigorn Send a message via Yahoo to Jerigorn
Default

It did the same before i updated the bios. the bios it installed are pretty new, only a week or two.
__________________
*Notebook*
~Dell XPS M1710
~2.16Ghz Intel Core Duo T2600
~2048 MB DDR2 @ 667Mh
~7900 GTX 512
~Media Center
Jerigorn is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.