ram problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-28-2004, 09:41 PM   #1 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 204
Send a message via AIM to Jerigorn Send a message via Yahoo to Jerigorn
Default ram problem

i have the system below. cuz i dont have not flashed my mobo with the newest bios (F4), my mobo reads my ram at 166, but when i change it to manual and set the ram to 200, so weird s*** starts happening. windows loads fine, but when i load certain programs or levels in some games, my comp will just restart. Other times the entire computer will freeze and often produces a high pitch screech through the speakers. it runs fine at 166. i built this comp and ran the ram at 200 perfectly. however, i reformatted, cuz of spyware and other viruses, and reinstalled xp. After this, the crap started to happen. any advice?
__________________
*Notebook*
~Dell XPS M1710
~2.16Ghz Intel Core Duo T2600
~2048 MB DDR2 @ 667Mh
~7900 GTX 512
~Media Center
Jerigorn is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.