RAM Limit with Win98 SE - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-01-2004, 11:39 AM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Question RAM Limit with Win98 SE

Just so I'm clear, the maximum installable ram under Windows 98 SE is 512 MB right? I was thinking of upgrading to 1GB but I don't want to upgrade to XP just for that.
__________________

__________________
Jorsoft is offline  
Old 07-01-2004, 11:42 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

512 is max for Win98/ME. You can add more, but you will start having problems.

Read this: http://dvdxcopy.afterdawn.com/thread_view.cfm/71083

Running a Win98 machine you will not need more than 512MB at this time. Just curious, what keeps you on Windows 98?
__________________

beedubaya is offline  
Old 07-01-2004, 01:25 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 195
Default

yea im curious too.. if you have never tried xp, it blows away '98 in a second.. the upgrade is cheap(er) by a lot now, too.
__________________
_Abit IS7-E
_P4 Northwood 2.8C Ghz HT
_Kingston 512 DDR400 Ram [2x 256]
_Radeon 9600XT
_SoundBlaster Audigy
_Awesome looking white plain case with cool green and red power/HD lights, and a newely acquired Intel P4 sticker!
xxdryicexx is offline  
Old 07-17-2004, 09:48 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default

Sorry, couldn't find the post. Windows 98 was already available to me when I purchased my PC since I had a copy laying around. I could have bought XP, but it was $100 more and I just didn't have that money on hand. If I had another $100 I probably would have gotten a better Part. Besides, there isn't a big need for me to upgrade right now.
__________________
Jorsoft is offline  
Old 07-17-2004, 10:10 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

believe me, XP is a hell of a lot better than 98
98 used to crash on me just about every second boot! but XP is hardly near that number (although it does still crash)
__________________
Apokalipse is offline  
Old 07-18-2004, 07:19 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default

As Long as it runs, though, I'm fine. It does crash sometimes and every so often it won't even boot to Windows, requiring a restart and a scolding from Scandisk, but overall it's okay. If I ever really need an upgrade I'll definately go to XP, get atleast 1gb or RAM, and possibly a better processor. I don't have a lot of money on me and whenever I upgrade, I like to do a lot. In two years I'll be getting a new PC anyway so I can game for College.
I might still think about it, though. XP is pretty good OS...
__________________
Jorsoft is offline  
Old 07-18-2004, 07:32 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

XP sucks, ME all the way!!!! No, I'm not serious...
__________________

__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.