RAM and Gameplay? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-15-2005, 11:48 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 97
Default RAM and Gameplay?

Does having DDR 333 PC 2700 RAM in a DDR 400 PC 3200 STANDARD RAM motherboard reduce gameplay graphics (laggy gameplay and not running smooth and etc.), and make a significant difference than from having the DDR 400 PC 3200 RAM?
__________________

thayde1 is offline  
Old 12-15-2005, 11:51 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

it would run better with the type of ram that is supposed to be there but that seems to be more like a vc situation.....
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 12-16-2005, 12:59 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 97
Default

well i have a sapphire radeon x850xt 256mb DDR3 VC, abit an8-ultra, and amd 64 athlon 3700+ san diego, 500W psu. tried setting everything to HIGH/Maximum in F.E.A.R. but it does not run smooth and runs laggy. could it be that the card isnt that great for the game.......its a 300 dollar card......i would think it should be fine with all settings on high/maximum
thayde1 is offline  
Old 12-16-2005, 11:16 AM   #4 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

FEAR discriminates against ATI cards. FEAR works better way better with nvidia cards than it does with ATI.

Also lets not forget that FEAR is a very graphically advanced game.
__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 12-16-2005, 09:57 PM   #5 (permalink)
Zep
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2005
Location: the Pale Blue Dot
Posts: 48
Send a message via AIM to Zep
Default

The more RAM you got the faster your computer will be able to load textures and what not. But it won't really improve FPS, just loading times.
__________________
Intel Q6600 G0 @ 3.0 GHz (1.28 V)
GIGABYTE P-35-DS3L
G.Skill 4 x 1GB DDR2 (4-4-3-5)
EVGA nVidia 9600GT @700MHz 512MB
WD 250GB SATA
Rosewill RP550 550W
Zep is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.