RAM died Nooooo! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-13-2004, 04:55 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 529
Send a message via AIM to alecjahn
Default RAM died Nooooo!

Compy wouldn't turn on after school today.

Tested my brother's RAM in mine, works fine. tested my RAM in his, and it does the same thing mine did with it.

It was just temporary RAM, being the value stuff, but it was all I had! Now I've got to start saving money AGAIN to fix the damn box. ScheiBe.

I hate using my brother's computer! (especially when he's on it...!)
__________________

__________________
You're the guy from that hamburger train, right?
alecjahn is offline  
Old 12-15-2004, 06:55 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 529
Send a message via AIM to alecjahn
Default

Well I guess I should shop. I don't think I can afford anything for awhile, despite christmas coming I think my mom already bought me a ps2 game so X-mas is definatly depleted of any potential money sources.

I probably wont be able to afford Corsair like I wanted, so I ask:
Are there any other, cheaper, high-performance RAM brands out there that people can reccamend? I know of a few, but the only one I've really researched is Corsair, since that's what I planned on getting.

Better yet, if someone wants to sell some, I would love to buy it, as long as its not too expensive. If you can point out a good deal on some that would be great also.

Preferances:
-At least 3200
-DDR, of course
-prefrebly 512-meg stick.

Any help will.... help.
Thanks,
Alec.
__________________

__________________
You're the guy from that hamburger train, right?
alecjahn is offline  
Old 12-15-2004, 06:58 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 29
Default

If you're trying to save money, get 2x256mb Corsair Valueselect sticks.

If you're REALLY trying to save money, I've had successful results with "Crucial" RAM when I was on a serious budget.
melanthius is offline  
Old 12-15-2004, 07:03 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 589
Send a message via AIM to GeckoEcho421 Send a message via Yahoo to GeckoEcho421
Default

I've seen 512 sticks of PQI or whatever that crap is called for $57.
__________________
If you ever have any questions feel free to email me at dhughes3@gmail.com, I will send you back an email as soon as possible.
<table width=\"100%\" border=\"3\" align=\"default\" cellpadding=\"3\" cellspacing=\"2\" bordercolor=\"#485F8D\"><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"left\"></div><div align=\"left\"><font size=\"2\"><strong><font color=\"brown\" size=\"2\"><marquee behavior=\"alternate\" width=100%><b><font color=#43525F size=\"2\">Goo g l e ||G o o gl e ||G o o gl e</font></b></marquee></font></strong></font></div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><font size=\"1\"><b><font color=#43525F>Mobo: </font></b><font size=\"1\">MSI \"K8N Neo2 Platinum\" <b><font color=#43525F>Chipset: </font></b>nForce3 ULTRA <b><font color=#43525F>CPU: </font></b>AMD Athlon 64 3500+ (Socket 939) <b><font color=#43525F>Physical memory:</font></b> Corsair XMS 1GB(512MBx2) 2-2-2-5 <b><font color=#43525F>Videocard:</font></b> eVGA nVIDIA GeForce 6800 GT<b><font color=#43525F> Soundcard:</font></b> Creative Audigy 2 </font></font><font color=#43525F size=\"1\"><b>Currently running: </font></b><font size=\"1\">XP Pro SP2 </td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\">How much PSU power is enough? </div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\"><a href=\"http://whatpulse.org/stats/users/142979/\"><img src=\"http://whatpulse.afraid.org/sig/GeckoEcho421.png\" border=\"0\"></a></div></td></tr></table>
GeckoEcho421 is offline  
Old 12-15-2004, 07:12 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 529
Send a message via AIM to alecjahn
Default

Are you saying crucial is cheap? It's far from it!

I dont want to get TOO cheap. Ill look up this PQI stuff.
__________________
You're the guy from that hamburger train, right?
alecjahn is offline  
Old 12-18-2004, 12:51 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 29
Default

Quote:
Originally posted by alecjahn
Are you saying crucial is cheap? It's far from it!

I dont want to get TOO cheap. Ill look up this PQI stuff.
Crucial may not be the cheapest, but it's the cheapest I'd spend.
melanthius is offline  
Old 12-18-2004, 01:36 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

Dont get crap RAM. In actuallity, you will get more performance out of 512MB of good RAM than 1GB of crap. Make sure its at least CL2.5.
beedubaya is offline  
Old 12-18-2004, 01:50 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 251
Default

I bought a 512mb stick of value geil pc3200's for $75. Crap ram to the fullest! it should work for the 2-3 months that it'll take me to save up for some a gig of better ram. But eitherway Geil isn't that bad.
__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
Forchunet is offline  
Old 12-18-2004, 01:51 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 529
Send a message via AIM to alecjahn
Default

My main question, is, what other brands do people trust, other than Corsair, Crucial, and Kingston(hYperX)?
Things like,
OCZ'
Geil
Mushkin

etc, etc.
__________________
You're the guy from that hamburger train, right?
alecjahn is offline  
Old 12-18-2004, 01:57 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 251
Default

I believe it all to be mostly about personal reference. I've heard a lot of diehard fans for all of those brands that you named.

Personally I wanted to get Mushkin's but I couldnt fit it into the budget. Of all those brands you named I'm sure theyre all high quality. Patriot is also a pretty good brand so I've heard.

But I'm a n00b at this stuff so yea.
__________________

__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
Forchunet is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.