RAM comparisons - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-06-2004, 11:49 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 900
Default RAM comparisons

I have a couple questions about RAM speed.

<1> Is there a noticeable difference between PC 2700 and PC 3200?

<2> How much faster is 2x256 MB than 1 stick of 512 MB? I would like 1 GB, but can't afford it, so I only got 1 stick of 512 with the intention of upgrading another 512 stick later.
__________________

PizzatheHut06 is offline  
Old 07-06-2004, 01:33 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,543
Default

1=yes
2=if you can run dual channel 2x 512 would rock...
__________________

__________________
15'' Macbook Pro
Intel Core 2 Duo 2.16ghz
x1600 128MB
1GB DDR2 SDRAM
Windows XP/Mac OSX 10.5


No longer a Guru of games...
GameGURU is offline  
Old 07-06-2004, 03:37 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 330
Send a message via AIM to dumdum8684
Default

Go for something like the HyperX RAM from Kingston... I found it for 140 on pricewatch.com
__________________

My Computer:
-UV Reactive Acrylic Mid-Size Case
-Thermaltake 420W
-AMD Athlon XP \"Barton\" 3200+ 400MHz
-Cooler Master Aero7+
-Asus A7N8X-E Deluxe Mobo
-nVidia GeForce FX 5700 128MB
-2x Kingston HyperX 512MB PC3200
-2x 200GB WD 7200 8MB SATA
-2x 12\" UV Cold Cathodes
-5x 80MM 4UV LED Blue UV-Reactive Fans


My Laptop:
P3 750MHz, 512MB, CD-RW/DVD Combo, 15.1\" TFT, 20GB HD, 32MB integrated video
dumdum8684 is offline  
Old 07-06-2004, 04:13 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,543
Default

its cheaper at tiger direct
__________________
15'' Macbook Pro
Intel Core 2 Duo 2.16ghz
x1600 128MB
1GB DDR2 SDRAM
Windows XP/Mac OSX 10.5


No longer a Guru of games...
GameGURU is offline  
Old 07-06-2004, 04:21 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 769
Default

do you have to have a special mobo that suports dual chanel and pc 3200?
compy is offline  
Old 07-06-2004, 04:31 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 330
Send a message via AIM to dumdum8684
Default

tiger direct doesn't carry the HyperX memory that i was refering to

Kingston HyperX PC3200 512MB

tiger direct only carries 333MHz in the HyperX
__________________

My Computer:
-UV Reactive Acrylic Mid-Size Case
-Thermaltake 420W
-AMD Athlon XP \"Barton\" 3200+ 400MHz
-Cooler Master Aero7+
-Asus A7N8X-E Deluxe Mobo
-nVidia GeForce FX 5700 128MB
-2x Kingston HyperX 512MB PC3200
-2x 200GB WD 7200 8MB SATA
-2x 12\" UV Cold Cathodes
-5x 80MM 4UV LED Blue UV-Reactive Fans


My Laptop:
P3 750MHz, 512MB, CD-RW/DVD Combo, 15.1\" TFT, 20GB HD, 32MB integrated video
dumdum8684 is offline  
Old 07-06-2004, 04:36 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 900
Default

Here is my motherboard: http://www.newegg.com/app/ViewProduc...128-197&depa=1 I don't know if it supports dual channel or not.
PizzatheHut06 is offline  
Old 07-06-2004, 09:08 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 807
Default

I heard on another board that Tiger Direct has one of the poorest reseller ratings amongst PC users. I used to receive their flyers in the mail... not anymore.. their prices never impressed me much anyway.
__________________

Lone Wolf is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.