Ram, but which one? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-24-2005, 01:14 PM   #1 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,310
Default Ram, but which one?

Alright i was brought on to two great companies (besides OCZ and corsair) and i was wondering, w/out biased opinion, which should i get and how can i tell if they are tccd (if they are).
http://www2.newegg.com/Product/Produ...82E16820231012
or these sticks
http://www2.newegg.com/Product/Produ...82E16820218062
now the TWINMOS ram has a cas of 2.5 whereas the G.Skill has a cas of 2 but then again i have been told countless times that it dosent matter. sooo which should i get? now on acount to the fact that my mom will let me use newegg, if not then i gotta buy corsair valueram from frys. i have only 100$ to work w/ (besides w/ me and nubius if the deal is stil on). and on that note i only want valueram cause it pwns for some dumb reason.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now  
Old 04-24-2005, 01:21 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
GrimReaper23's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fort Gordon
Posts: 1,912
Send a message via Yahoo to GrimReaper23
Default

OK from what I know I wold get the G.Skill It has lower timings and I know nothing about twinmos.
__________________

__________________
GrimReaper23 is offline  
Old 04-24-2005, 01:22 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

As far as I am aware, neither is TCCD as that stuff gets really, really expensive and I doubt you'd find any in value RAM. The nice thing about TCCD is the fact that increasing DIMM voltage will often allow you to tighten timings up.

Latency does indeed matter if you are planning on using this memory past stock speeds. Latency effects stability, and basically the lower the timings, the more headroom you have to loosen them as they're still remain relatively low as speeds increase. Timings have little impact on bandwidth however.

I would personally pick the TwinMOS as I've heard excellent things about them and I have absolutely no idea how G.Skill "value" RAM performs. Either one is fine though.
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 04-24-2005, 01:26 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

For a second opinion, i vote for the TwinMos. But i know either one will work good.
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 04-24-2005, 01:28 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

if your board can give ram enough voltage, then twinmos
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 04-24-2005, 02:53 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
GrimReaper23's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fort Gordon
Posts: 1,912
Send a message via Yahoo to GrimReaper23
Default

man I knew it something I never heard of before will win. Humph. SORRY for the wrong help. I tried my best
__________________
GrimReaper23 is offline  
Old 04-24-2005, 06:39 PM   #7 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,310
Default

alrighty thanx for the replys. hmm im guessing im gonna get the TWINMOS cause everybody has practically said that plus im prolly gonna put something to disapater heat like tweakmonster heat sinks or something so i can oc alot. i really like valueram, its cheap and great, what more could you ask for? and im pretty sure that G.Skill valueram performs great just like their other ram just that its cheaper ya? oh yea, grim its alright, thanx for he reply though. when i get it (if i can) ill tel lyall how it performs. Also, i do like to mess w/ the voltage and OC my ram and not neccesarily when im bored I have my corsair at 2.7 now, thats prolly how my timings are stable ya?
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.