ram - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-20-2005, 04:33 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default ram

hey guys i was wondering how much fps wud u improve if u went from 512 ram to 1 gb?
__________________

bigtimeballer50 is offline  
Old 02-20-2005, 05:43 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 413
Default

It really all depends on the graphics card and what speed of ram you have. When you play a game or something like that, you are sending information from the memory to the video card to be processed and displayed. So if you could post what kind of memory you have and what graphics card you have, I could probably help you out better.
__________________

algu7344 is offline  
Old 02-20-2005, 06:33 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default

i got an x800 proo and i think the memory speed as 400mhz
bigtimeballer50 is offline  
Old 02-20-2005, 06:36 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default

corectin x800 pro video card and the ram that im gona add 400 mhz speed
bigtimeballer50 is offline  
Old 02-20-2005, 08:16 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

I wouldn't expect a substantial increase by any means. That way if you do then it'll be cool, opposed to expecting a lot of FPS gain and seeing nothing.

I'd say no more than 5Fps, 512mb is enough to handle the games as it is. Going from 256mb to 512mb has a drastic improvement but 512x2 isn't really so.

The games do load faster, but like I said I wouldn't expect a huge increase although some increase in smoothness will be there
Nubius is offline  
Old 02-20-2005, 08:44 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 413
Default

I agree with Nubius, sorry it took so long to respond. I had to clean my room! LOL You have a good graphics card, what kind of monitor do you have? Are you just not satisfied with the looks of it?
algu7344 is offline  
Old 02-21-2005, 02:40 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default

well i had 1 gb and one of them was giving me problems when i played games the games cudnt read the ram or the motherboard cudnt read it so it stoped my games so itook it out then i ra na stress test on cs source and when i had 1 gb i had 86 on stress test then i took it out then i ran it with a 512 stick and i gott 66 on stress test
bigtimeballer50 is offline  
Old 02-21-2005, 02:41 PM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default

ive got an hp 19 inch flat lcd moniter
__________________

bigtimeballer50 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.