ram - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-08-2004, 06:42 AM   #1 (permalink)
mlr
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 326
Default ram

hi all my board says it supports upto 3 gig memory but everywere i look i cant seem to find any sticks of 1 gig ram can any one pls point me in the right direction pls
__________________

__________________
AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4800
at 2.76 ghz
dfi lanparty expert
PCI-E *Extreme Edition* GF7800GT *524 Core 1250Ghz Crucial Ballistix 2 x 1 Gig DDR 500 PC4000
20\" DELL Ultrasharp 2005FPW Midnight Grey Widescreen LCD Monitor
wdc wd5000 akas-aatmao ata
wd 2500jb external
pioneer dvr 108
lg gdr8161b dvd rom

\"640K ought to be enough for anybody.\" - Bill Gates, 1981[/size]
mlr is offline  
Old 10-08-2004, 06:48 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

zipzoomfly.com and newegg.com both have 1gb sticks, hell I'm pretty sure they have 2gb sticks.
__________________

Nubius is offline  
Old 10-08-2004, 11:37 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 261
Send a message via Yahoo to mre30
Default

I would go with 2 512 sticks save some money
mre30 is offline  
Old 10-08-2004, 11:50 AM   #4 (permalink)
mlr
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 326
Default

yes but eventualy i would like to get 3 gig in ere and if i get 512s ill just end up having to sell the 512s and lose money anyway
__________________
AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4800
at 2.76 ghz
dfi lanparty expert
PCI-E *Extreme Edition* GF7800GT *524 Core 1250Ghz Crucial Ballistix 2 x 1 Gig DDR 500 PC4000
20\" DELL Ultrasharp 2005FPW Midnight Grey Widescreen LCD Monitor
wdc wd5000 akas-aatmao ata
wd 2500jb external
pioneer dvr 108
lg gdr8161b dvd rom

\"640K ought to be enough for anybody.\" - Bill Gates, 1981[/size]
mlr is offline  
Old 10-08-2004, 12:05 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,446
Send a message via AIM to Alex81388
Default

This is true...
__________________
Sig removed due to foul language. Please read the rules regarding the allowable content of sigs before reposting your COMPLIANT sig.
~Trotter
4/21/06
Alex81388 is offline  
Old 10-08-2004, 12:37 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 261
Send a message via Yahoo to mre30
Default

Yeah that is true but do you really need 3 gigs of ram
mre30 is offline  
Old 10-08-2004, 12:40 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 900
Default

Quote:
Originally posted by mre30
Yeah that is true but do you really need 3 gigs of ram
That brings to mind an interesting question. How long (in years) do you guys think it will be before 3 GB of RAM will be necessary? Right now, I have 512 MB, and never experience slowdown or anything. I would be willing to wager that the motherboard would crap out before you would need to upgrade it to 3 GB of RAM.
__________________
Jesus said to him, "I am the way, the truth, and the life; no one comes to the Father but through me". -John 14:6
PizzatheHut06 is offline  
Old 10-08-2004, 12:44 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 261
Send a message via Yahoo to mre30
Default

I say not for awhile unless you are runing a server or a huge game
mre30 is offline  
Old 10-08-2004, 01:47 PM   #9 (permalink)
mlr
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 326
Default

i may not need 3 gig yet, but im not counting on getting rid of this comp either , when i do decide to bye a new one in two or 3 years i want to give this to my son so if i put 1 gig ram in now then all i have to do is get 2 more were if i get two 512s ill have to mess about selling my 512s first which in my mind is a waste of money
__________________
AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4800
at 2.76 ghz
dfi lanparty expert
PCI-E *Extreme Edition* GF7800GT *524 Core 1250Ghz Crucial Ballistix 2 x 1 Gig DDR 500 PC4000
20\" DELL Ultrasharp 2005FPW Midnight Grey Widescreen LCD Monitor
wdc wd5000 akas-aatmao ata
wd 2500jb external
pioneer dvr 108
lg gdr8161b dvd rom

\"640K ought to be enough for anybody.\" - Bill Gates, 1981[/size]
mlr is offline  
Old 10-08-2004, 02:07 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 30
Default

By the time you'll need 3 GB of RAM, you'll need to buy a completely new computer probaly (or at least motherboard). The maximum you'll need for now is 1GB, I would just settle for 2 sticks of 512 MB. If you really want to splurge, get two stick of 1GB, but it's not necessary.
__________________

Moses08 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.