Radeon 9800 display problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 11-16-2004, 08:23 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2004
Posts: 1
Default Radeon 9800 display problems

Ok, I'll try to put as much detail into this as I possibly can...

It started a few weeks ago while I was playing Planetside, the graphics suddenly became all distorted, but then went away, it would only last a few minutes sometimes seconds. This went on for about a week.

Then it got worse, huge vertical lines would appear on the screen as well as distorted and blotchy graphics, but not only would it happen during game play, it would also happen when I wasn't doing anything at all. This time it wouldn't go away, I had to restart, then I found out my video card was loose so I tightend it some and the video went back to normal for awhile.

Then it came back, so I took out the card and noticed the fan was clustered with dust, it was packed, you could hardly see the fan, so I cleaned out the dust, and put the card back in and it worked fine for awhile.

Then suddenly it started doing it again, but this time it was worse, I would shake a window on my computer and it would turn yellow, my mouse would leave a blue trail of black backgrounds. So I decided to disable my video card and reinstall it, so I did that. That problem was still there, but this time, it was so bad I can't even leave my video card in anymore. When I start up my computer it starts with a bunch of lines, numbers, and squares everywhere at the start up screen, I can't tell what is going on. Then when Windows finally loads, there are just thousands of little lines all over the screen, then about 10 mins later, my monitor will cut off.

I figured it might have been my monitor at first, the tube was going bad, but I haven't had one problem since I took my video card out. I thought it might be a heating problem so I left the card out for awhile then put it back in but the same problem occured. I don't know what happend, it was fine one second, the next it wasn't.

So I ask, what is wrong, does anyone have any ideas, if so...is it possible to fix it or am I just plan screwed and have to buy a new video card?

Xylitol is offline  
Old 11-16-2004, 01:14 PM   #2 (permalink)
True Techie
Join Date: Oct 2004
Posts: 163
Send a message via Yahoo to xenosoul

Windows could be corrupted. I would reinstall windows and see if that helps.
xenosoul is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:24 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.