Quadcore question. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-18-2007, 01:46 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1
Default Quadcore question.

Just signed up on these forums, specifically to ask this question. >_> I used the search and I didn't find any thread concerning my topic, so forgive me if this is an old subject.

BUT ANYWAY.

I'm building a new rig soon, and due to Intel's coming price drop, I'm wondering if I should go quad. I had my eyes set on the e6600, but when I found out abouthe price drop, I started thinking about the q6600 or the qx6700. I'm a gamer, and from what I've read, core 2 duos handle gaming better so far. Is that completely true? Will a quad provide slower game play than a duo? Which one should I go with for the new rig?
__________________

xarcos is offline  
Old 06-18-2007, 06:11 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default Re: Quadcore question.

If you can afford it I don't see why not, quad core will help with future games such as alan wake and crysis. I plan to upgrade from E6600 to Q6600 if the price is right, my only worry is power consumption and heat levels.Its not a native quad core but two cores on one die the heat and power is significantly more. I do believe the yorkfield is out later this year which is a Q6600 using the 45nm production so heat,cost and power consumption should come down a little, although that will need a intel chipset P35 motherboard and wont work with the 9xx series of chipset
__________________

__________________
baronvongogo is offline  
Old 06-18-2007, 11:30 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default Re: Quadcore question.

Go for the quadcore. The newer games will take advantage of them in the future. The extra cores won't do much with games unable to use them but they are available for other tasks.
turtile is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ram OC question zetahammy Overclocking and Modding 0 06-16-2007 01:18 AM
maybe a stupid question about magnets hdansjr Off Topic Discussion 10 04-27-2007 10:39 AM
question about my processor socket siddanth3 New Systems | Building and Buying 10 04-27-2007 01:14 AM
Help me clear something up please(Fresh install of xp type question) jonny_uk Microsoft Windows and Software 2 04-21-2007 06:38 PM
Case Fan Question Shafra Overclocking and Modding 10 04-18-2007 06:42 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.