q6600 wierd core speed - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-29-2008, 11:53 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 15
Default q6600 wierd core speed

i was messing around with my q6600 in bios trying to overclock it. and i did i got it up to 3 ghz. but i decided to be safe and turn it down to 2.8 then back down to normal. but not in CPUZ in core speed it says 1600 mhz? and jumps up to 2400 mhz then back down. why?
__________________

fourtrax is offline  
Old 03-01-2008, 12:00 AM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: q6600 wierd core speed

CPU Speed Changing? Speedstep and Cool and Quiet Technology Explained
__________________

Ste is offline  
Old 03-01-2008, 12:01 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 15
Default Re: q6600 wierd core speed

what wow very cool. thanks should have searched.
fourtrax is offline  
Old 03-01-2008, 12:38 AM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: q6600 wierd core speed

Everytime someone says the CPU is changing speeds on its own, I think of SpeedStep.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
*The Official Tech-Forums 3DMark06/03 Rankings* gurusan Overclocking and Modding 4250 04-02-2015 12:23 PM
Q6600 @ 3.0 GHz, no voltage added, core temps high. Disillusion Overclocking and Modding 19 03-03-2008 01:13 PM
Q6600 Different Core Temps mnelson07 Overclocking and Modding 7 10-11-2007 10:27 AM
AMD Triple Core? Osiris Monitors, Printers and Peripherals 4 09-19-2007 07:36 PM
AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor Utilities & Updates Osiris Overclocking and Modding 6 05-31-2007 01:41 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.