Processor help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-22-2005, 04:14 AM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
GrimReaper23's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fort Gordon
Posts: 1,912
Send a message via Yahoo to GrimReaper23
Default Processor help

OK why is Intel better at Editing and stuff
__________________

__________________
GrimReaper23 is offline  
Old 03-22-2005, 04:18 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

What are you talking about? Intels are better at everything!
__________________

__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 03-22-2005, 08:37 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 151
Default

Quote:
Originally posted by uzi9mm
What are you talking about? Intels are better at everything!
Don't start this again. Intel chips are not better at everything. AMD chips beat Intel at gaming and thats a widely accepted fact.

check the thread at the top of the Computer Hardware Zone for more on this Intel vs AMD chips.
__________________
Be not afraid of growing slowly, be afraid only of standing still - Knowledge will get you somewhere, stupidity will get you nowhere
Catbert is offline  
Old 03-22-2005, 08:46 AM   #4 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

Quote:
Originally posted by Catbert
Don't start this again. Intel chips are not better at everything. AMD chips beat Intel at gaming and thats a widely accepted fact.

check the thread at the top of the Computer Hardware Zone for more on this Intel vs AMD chips.
Have you ever heard of anything called a joke??????????
http://dictionary.reference.com/search?q=joke
__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 03-22-2005, 08:52 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 826
Default

If intel cpu is the best, then it wouldnt have AMD cpu on the market~~~
__________________
http://blog.diyersitzone.net/

AMD Athlon 64x2 4000+
2GB Kingston DDRII667Mhz
MSI K9Neo-F
MSI 256MB GeForce8500GT
Western Digital 160GB SATAII HDD
Maxtor 80GB 8M ATA133 HDD
LG 4163B DVDRW
17" Samsung 793Dfx Monitor
Win XP Pro
didi is offline  
Old 03-22-2005, 08:53 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 266
Send a message via AIM to VICone Send a message via Yahoo to VICone
Default

Quote:
Originally posted by didi
If intel cpu is the best, then it wouldnt have AMD cpu on the market~~~
Not really.
__________________
MCSA, MCP (070-210, 070-218, 070-215), A+, Network+, Security+<br>
<a href=\"http://profiles.myspace.com/users/17229411\" target=\"_blank\">MySpace</a> | <a href=\"http://mcmcse.com\" target=\"_blank\">MCMCSE</a> | <a href=\"http://brainbench.com\" target=\"_blank\">Brainbench : Free Certifications</a>
VICone is offline  
Old 03-22-2005, 08:57 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,574
Default

Intel is usually better at editing, but I don't know why exactly, just is lol.
__________________


\'There is only one basic human right, and that is to do as you **** well please.
And with it comes the only basic human duty, to take the consequences.\'



m3trj is offline  
Old 03-22-2005, 10:53 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 266
Send a message via AIM to VICone Send a message via Yahoo to VICone
Default

macs are better
__________________
MCSA, MCP (070-210, 070-218, 070-215), A+, Network+, Security+<br>
<a href=\"http://profiles.myspace.com/users/17229411\" target=\"_blank\">MySpace</a> | <a href=\"http://mcmcse.com\" target=\"_blank\">MCMCSE</a> | <a href=\"http://brainbench.com\" target=\"_blank\">Brainbench : Free Certifications</a>
VICone is offline  
Old 03-22-2005, 01:35 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 261
Send a message via AIM to bigstanklo
Default

Because of HT in the newer intels they can handle more processes at once which relates to better multi-tasking ability which is needed in editing. AMD's i believe send much larger amounts of data at a time which make them faster for the gaming.
bigstanklo is offline  
Old 03-22-2005, 02:51 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

They do more work per clock cycle.
__________________

__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.