processor - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-09-2005, 06:10 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 80
Send a message via AIM to crayon
Question processor

if i go to change my processor . . will i have to change anything else or can i just kinda put it in?
__________________

crayon is offline  
Old 06-09-2005, 06:13 PM   #2 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

You basicly just put it in then put the heatsink and fan on it, but first you must make sure you are geting the right kind for your motherboard.
__________________

__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 06-09-2005, 06:14 PM   #3 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

If you buy a new processor that comes with the heatsink and fan, then that is all you need.

Dont forget that CPUs cant fit in every motherboard thats out there.
__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 06-09-2005, 06:19 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 80
Send a message via AIM to crayon
Default

ok so ima lookin at the athalon 64 and wut ur sayin is scince it comes with the heatsink and fan . . i can just put it in and reattach the fan and stuff reboot and all is good?
__________________
http://www.eraserinc.com/ims/pic.php?u=18Ck62I&i=76
created by mac_mogul
crayon is offline  
Old 06-09-2005, 06:20 PM   #5 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

Didnt you have an Intel?

You cant take an Intel CPU out and replace it with an AMD.
__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 06-09-2005, 06:22 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 80
Send a message via AIM to crayon
Default

thanx to ur program i found out wut i have and yes i do have an intel . . so tyvm and now all i need to do is save a little and i got a new processor. . tyvm ttyl
__________________
http://www.eraserinc.com/ims/pic.php?u=18Ck62I&i=76
created by mac_mogul
crayon is offline  
Old 06-09-2005, 06:23 PM   #7 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

Crayon, I recommend that you check out this site and read about how different parts of a computer work.

Its good that you are interested about computers, and that site that I linked to will give some nice basic information for you.
__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 06-09-2005, 06:32 PM   #8 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

Do you even know what socket your CPU is? If you have socket 755 for example, and you buy a socket 478, your screwed. And make sure you dont get an OEM cpu, they have no warrenty and don't come with a heatsink and fan.
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 06-09-2005, 06:47 PM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 80
Send a message via AIM to crayon
Default

wow great website . . tyvm . . lol you and like 8 other people have been helping me like all day tyvm . . ttyl
__________________
http://www.eraserinc.com/ims/pic.php?u=18Ck62I&i=76
created by mac_mogul
crayon is offline  
Old 06-09-2005, 06:48 PM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 80
Send a message via AIM to crayon
Default

hey how do u find out wut socket u r?!?!?
__________________

__________________
http://www.eraserinc.com/ims/pic.php?u=18Ck62I&i=76
created by mac_mogul
crayon is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.