Probs from Ram??? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-26-2003, 11:36 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 199
Send a message via AIM to bomt697
Default Probs from Ram???

Can generic ram cause comps to mess up, mostly HDz?
__________________

__________________
if it was up to me, my sound system would be worth more then the latest and greatest comp.

-Gigabite 880 mobo
-AMD FX -8350 Black edition
-Kingston Hyper X 16gigs
-Western Digital 1Tb HD
-GeForce GTX 660Ti
-thermaltake 850watt psu
-logitech Z-55oo speakers
bomt697 is offline  
Old 10-26-2003, 11:46 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 386
Send a message via ICQ to chesman Send a message via Yahoo to chesman
Default

what do you mean? generic ram?
__________________

__________________
WinXP Pro
P4 2.5 Ghz/socket 478/400FSB/512L2
512 megs PC800 Rambus
ABIT TH7II-Raid mobo
128MB Nvidia FX 5200 Home Theatre w/TV out and Remote
80 Gig Western Digital/8mb Cache/7200 RPM\'s
20 gig Fujitsu/2mb Cache/5400 RPM\'s
48x40x48/16X Dvd/CD-Burner
chesman is offline  
Old 10-26-2003, 11:52 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 199
Send a message via AIM to bomt697
Default

no name, stuff u get at computer shows for very good "cheap" price. i got 512 ddr 2100 (2 256)
__________________
if it was up to me, my sound system would be worth more then the latest and greatest comp.

-Gigabite 880 mobo
-AMD FX -8350 Black edition
-Kingston Hyper X 16gigs
-Western Digital 1Tb HD
-GeForce GTX 660Ti
-thermaltake 850watt psu
-logitech Z-55oo speakers
bomt697 is offline  
Old 10-26-2003, 01:19 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 386
Send a message via ICQ to chesman Send a message via Yahoo to chesman
Default

Well ya, i guess since it is just plain ole generic and has no major backing, i guess there is a higher chance of a chip being faulty.

so in that case, ya, if you come across a fualty chip and dont know it to be faulty, then you will get problems wiht your computer, like stuff not working properly, or POST errors while checking ram, but dealing with the hdd, i dont think it would screwup your hdd
__________________
WinXP Pro
P4 2.5 Ghz/socket 478/400FSB/512L2
512 megs PC800 Rambus
ABIT TH7II-Raid mobo
128MB Nvidia FX 5200 Home Theatre w/TV out and Remote
80 Gig Western Digital/8mb Cache/7200 RPM\'s
20 gig Fujitsu/2mb Cache/5400 RPM\'s
48x40x48/16X Dvd/CD-Burner
chesman is offline  
Old 10-26-2003, 03:57 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 199
Send a message via AIM to bomt697
Default

sounds like what am getting, but i had these sticks for like a yr and a half. but i went through like 7 RAMz with maxtor since then.
what steps should i take to fix my comp from crashs while just chillin on the net, playing games, and watching DVDz
__________________
if it was up to me, my sound system would be worth more then the latest and greatest comp.

-Gigabite 880 mobo
-AMD FX -8350 Black edition
-Kingston Hyper X 16gigs
-Western Digital 1Tb HD
-GeForce GTX 660Ti
-thermaltake 850watt psu
-logitech Z-55oo speakers
bomt697 is offline  
Old 10-26-2003, 10:52 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 386
Send a message via ICQ to chesman Send a message via Yahoo to chesman
Default

well, if you have been sueing this generaic ram for the past year and kpt replaceing it, well why not get some non-generic ram?

what type does your board support?
__________________
WinXP Pro
P4 2.5 Ghz/socket 478/400FSB/512L2
512 megs PC800 Rambus
ABIT TH7II-Raid mobo
128MB Nvidia FX 5200 Home Theatre w/TV out and Remote
80 Gig Western Digital/8mb Cache/7200 RPM\'s
20 gig Fujitsu/2mb Cache/5400 RPM\'s
48x40x48/16X Dvd/CD-Burner
chesman is offline  
Old 10-27-2003, 07:00 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 199
Send a message via AIM to bomt697
Default

no error, just die on me. loud clicks and what not. i do dl alot but come on 7 hdz in about a yr and a half
__________________
if it was up to me, my sound system would be worth more then the latest and greatest comp.

-Gigabite 880 mobo
-AMD FX -8350 Black edition
-Kingston Hyper X 16gigs
-Western Digital 1Tb HD
-GeForce GTX 660Ti
-thermaltake 850watt psu
-logitech Z-55oo speakers
bomt697 is offline  
Old 10-27-2003, 10:02 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 386
Send a message via ICQ to chesman Send a message via Yahoo to chesman
Default

wait, you went through 7 hard drives!!?? holy crap, lol.
well now thats a problem, what type of power supply you running? maybe it is burning them out, or osmething else. Well i cant think of anything off the top of my head, but ill look into it.

Microbell, you seem to be on this as well a bit, what do you think?
__________________
WinXP Pro
P4 2.5 Ghz/socket 478/400FSB/512L2
512 megs PC800 Rambus
ABIT TH7II-Raid mobo
128MB Nvidia FX 5200 Home Theatre w/TV out and Remote
80 Gig Western Digital/8mb Cache/7200 RPM\'s
20 gig Fujitsu/2mb Cache/5400 RPM\'s
48x40x48/16X Dvd/CD-Burner
chesman is offline  
Old 10-28-2003, 05:33 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 199
Send a message via AIM to bomt697
Default

ok i did that mem test, let it do 45 tests which took 21hrs and then i stopped it. all of them were good i guess b\c i had no errors reported. last time i formated was about 3months ago. ps is a 300 watt
__________________
if it was up to me, my sound system would be worth more then the latest and greatest comp.

-Gigabite 880 mobo
-AMD FX -8350 Black edition
-Kingston Hyper X 16gigs
-Western Digital 1Tb HD
-GeForce GTX 660Ti
-thermaltake 850watt psu
-logitech Z-55oo speakers
bomt697 is offline  
Old 10-28-2003, 10:33 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2003
Location: US
Posts: 3,313
Default

Without knowing more -- I would suggest a new PS. Especially if you have a DVD-Rom, CD Burner, add-ons, add-ons....
__________________

__________________
You could say I've been around.
Shakie
Shakie is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.