Problems with Radeon 9800 Pro - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-05-2004, 02:47 AM   #11 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 767
Send a message via AIM to Monster00
Default

well right now i just reformatted... im not gonna install any drivers till the morning and then i will see if its the drivers or the actual card... so im gonna check it out in the morning. But also, since both of us started with a 9600 pro then upgraded to a 9800 pro... maybe there was a folder in there from the old card that was messing up the new 9800 pro drivers.. but i uninstalled my 9600 pro drivers but hey.. 1 folder may of been missed. So im gonna wait then i will see. I also put my stock cooling cause i hated the giant 2 cooler. I did not like it at all. Took up too much space and it was a mess. The fan also got screwed up after a day. So im gonna return that too. If its the card.. im thinking about returning it and exchanging it for a 9800xt or a 9600xt. So i will let you guys know in the morning.
__________________

__________________
Intel 2.8GHZ 800mhz FSB
Western digital 120 GB HD
Western digital 40 GB HD
Asus P4p800s motherboard
1280MB of ram
Xaser III Red and Blue case
Antec 550 watt PSU
BACK TO GOOD OLE CPU FANS(serious not kidding)
ATI readon 9800xt 256 MB
8x DVD burner
52X cd burner
Monster00 is offline  
Old 07-05-2004, 03:00 AM   #12 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

what brand are your Radeon 9800's? - (not asking whether it's ATI or Nvidia, but whether it's Saphire, Powercolor, Asus etc.)
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 07-05-2004, 03:16 AM   #13 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 767
Send a message via AIM to Monster00
Default

mine is ATI. I was also thinking of maybe getting a ASUS... if it dont work in the morning or somthing. Cause if its the card id prob get a ASUS cause i had a very good past with ASUS (motherboard wise) so... im thinking of getting a ASUS card.
__________________
Intel 2.8GHZ 800mhz FSB
Western digital 120 GB HD
Western digital 40 GB HD
Asus P4p800s motherboard
1280MB of ram
Xaser III Red and Blue case
Antec 550 watt PSU
BACK TO GOOD OLE CPU FANS(serious not kidding)
ATI readon 9800xt 256 MB
8x DVD burner
52X cd burner
Monster00 is offline  
Old 07-05-2004, 03:45 AM   #14 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 767
Send a message via AIM to Monster00
Default

o yea.. ASUS video cards are also twice the amount of money...
__________________
Intel 2.8GHZ 800mhz FSB
Western digital 120 GB HD
Western digital 40 GB HD
Asus P4p800s motherboard
1280MB of ram
Xaser III Red and Blue case
Antec 550 watt PSU
BACK TO GOOD OLE CPU FANS(serious not kidding)
ATI readon 9800xt 256 MB
8x DVD burner
52X cd burner
Monster00 is offline  
Old 07-05-2004, 02:02 PM   #15 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 767
Send a message via AIM to Monster00
Default

ok well.. the results are in. Its the video card not the drivers. So... im gonna exchange the card today. BTW. is there anything like in BIOS i can ajust or somthing? Like someone told me the AGP recovery system.. What else do u think can be causing these problems?
__________________
Intel 2.8GHZ 800mhz FSB
Western digital 120 GB HD
Western digital 40 GB HD
Asus P4p800s motherboard
1280MB of ram
Xaser III Red and Blue case
Antec 550 watt PSU
BACK TO GOOD OLE CPU FANS(serious not kidding)
ATI readon 9800xt 256 MB
8x DVD burner
52X cd burner
Monster00 is offline  
Old 07-05-2004, 02:16 PM   #16 (permalink)
Super Techie
 
str8lazy's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 446
Send a message via ICQ to str8lazy Send a message via AIM to str8lazy Send a message via Yahoo to str8lazy
Default

Well have you checked the AGP volatage??? Your card runs at 1.5v right?
str8lazy is offline  
Old 07-05-2004, 08:45 PM   #17 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

couple things could cause this. If rpl vid card doesn't work, you can look into the PSU. Even though 550, maybe its a defective regulator?? Could be the voltage to the AGP like was mentioned above. Also, to anyone else that has this problem, after installing the drivers, go into safe mode and see if it works for awhile in there (IMPORTANT!!!). If it works in there, then u may want to check you screen refresh rate. Also, disable APM in the bios and see if that solves it. APM can cause problems at times.
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 07-05-2004, 10:58 PM   #18 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 767
Send a message via AIM to Monster00
Default

k well.. im gonna get a 9800xt. Im gonna get it tomorrow.
__________________
Intel 2.8GHZ 800mhz FSB
Western digital 120 GB HD
Western digital 40 GB HD
Asus P4p800s motherboard
1280MB of ram
Xaser III Red and Blue case
Antec 550 watt PSU
BACK TO GOOD OLE CPU FANS(serious not kidding)
ATI readon 9800xt 256 MB
8x DVD burner
52X cd burner
Monster00 is offline  
Old 07-10-2004, 12:02 AM   #19 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 767
Send a message via AIM to Monster00
Default

i got my problem solved.. it was a cooling issue for me
__________________
Intel 2.8GHZ 800mhz FSB
Western digital 120 GB HD
Western digital 40 GB HD
Asus P4p800s motherboard
1280MB of ram
Xaser III Red and Blue case
Antec 550 watt PSU
BACK TO GOOD OLE CPU FANS(serious not kidding)
ATI readon 9800xt 256 MB
8x DVD burner
52X cd burner
Monster00 is offline  
Old 07-10-2004, 03:06 AM   #20 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2003
Location: US
Posts: 3,313
Default

Quote:
Originally posted by Wartorment
Some mod removed my post referring to GZ and his stupid remarks.
I'm not the mod who removed your remarks, so I don't know what was said, HOWEVER, verbal abuse to other members will not be tolerated. If you don't have anything useful to say, don't say anything. If you don't like the way the forums are, leave. Problem fixed.

I have been made aware that you have been warned about this before. Consider this your last warning.
__________________

__________________
You could say I've been around.
Shakie
Shakie is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.