Problems with Graphics card (X1950 pro users please read) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 04-05-2007, 08:37 AM   #1 (permalink)
True Techie
Join Date: Jan 2004
Posts: 112
Default Problems with Graphics card (X1950 pro users please read)

Hey all,

I decided to upgrade the cooler on my PCI-E ATi X1950 pro (sapphire) graphics card with a zalman cooler.

Installation went fine but when i put it into the PC and turned it on, the screen is a mess. I can see the POST information but there is blue stripy bars and rows of letters (for example, pppppppppppppppppp) in random places. The PC can stay in windows for a few minuites before I lose the picture and have to flick the power switch on the PSU to turn the computer off.

Also, seems odd but the PC does not fully POST when it is lying on it's side. I don't think this was the case before the fan change.

This is a bit disturbing. I have checked the card out and everything seems fine visually.

What I want to check is the gold contacts (that plug into the motherboard). The one closest to the output is only 1/2 a contact. It looks like a square where the others rectangle. It LOOKS like it is intentional but I want to check if others have have that, and if not it means i am missing 1/2 a contact, which could cause the problem.

I have thought about overheating, but the fact i get this screen mess AS SOON as I get a picture may rule that out. The fan is spinning fine.

Thanks for any help you may provide
fangs2000 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP!!!! I disabled my graphics card by accident, need help!! Wildside Monitors, Printers and Peripherals 5 06-16-2007 06:29 PM
interesting problem, related to my graphics card (i think) dweeb Hardware Repairs and Troubleshooting 3 04-02-2007 08:27 PM
Installed new graphics card, now pc won't turn on... capa2000 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 04-02-2007 05:42 PM
graphics card temperature program Nick Overclocking and Modding 6 04-02-2007 12:17 PM
Graphics card fan iviv Hardware Repairs and Troubleshooting 3 03-31-2007 05:52 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:35 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.