Problems with 8RDA+ and Radeon - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 02-18-2004, 10:59 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2004
Posts: 1
Default Problems with 8RDA+ and Radeon

Disclaimer: This is not meant to be in English...its just the beginning and ending of thoughts.

Ok......Well it all started one day about 5 months after I have had my Radeon 8500 installed. My computer started to crash and reboot while playing OpenGL games mainly Counter-Strike. The errors I would get would be device driver errors. I've tried every single driver and still the same problem.

So I went out and bought an ATi Radeon 9800 because I liked the performance of my 8500. Now it is still doing the same thing. So I turned off the auto-matic reboot so it actually shows a blue screen now. Sometimes its a weird IRQ error and sometimes its says something about memory dump somewhere towards the bottom.

Then I'm playing one night and boom it shuts down. Will not boot back up. After about 10-15 minutes it would POST but then it would hang just before the Win XP loading screen.

I'm frustrated. So since my motherboard was just barely still under warranty I went and got it replaced. Now it boots up first time. But I am still getting the Blue screens and the first one was straight BLUE no text.

Maybe the memory right? Swapped the 512 I had with kingston 512mb from work. Same damn thing. So now I have a new board, new video card and new memory and I'm right where I started if not worse.

Now I decided to update the BIOS on my board using EPoX's Magic FLash Util to the the most updated BIOS (2/12/04). Since I did that it says on my magic health (this happened only twice) that my RPM's on my CPU fan were > 1000 but climbing slowly. Didn't want to risk a meltdown so i shut it down for awhile and when i came back atleast the RPM's were back up.

Also after the BIOS Flash I now get Floppy Controller errors but I am able to continue on to Windows. But my computer still crashes. Sometimes in 2 minutes sometimes it takes 2 hours. Most of the time its about 3-5 times an hour when I'm using it to play games or anything that taxes the machine.

punami is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:53 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.