Problem with Wireless USB Adapter (Linksys) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-22-2003, 03:35 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 5
Default Problem with Wireless USB Adapter (Linksys)

Hello.

My network is made of Wireless Access Point Router with 4-Port Switch - Version 2 (BEFW11S4) and Wireless USB Adapter (WUSB11 ver.2.6) and ADSL Router.

I have installed Windows XP with SP1 and they are working properly. I have also installed all drivers for your Wireless USB Adapter. All in all my network is working with no problems but there is something I can not explain myself ie exactly every (one) minute the connection between Wireless USB Adapter and Wireless Access point stops for exactly 1 second(speed network connection falls to zero). Then again after this second - the connection speeds up to normal. And this is happening again and again every 1 minute like I said before. I have tested it many times.

Distance between Wireless USB Adapter and Wireless Access point is 20m and working with 11Mbps.

Can you help me fix it? Do you have an explanation for this?

Thanky you for your help.
__________________

novi is offline  
Old 01-22-2003, 03:36 PM   #2 (permalink)
<a href="http://www.tech-forums.net/pc/f109/folding-home-guide-223396/" target="_blank"><img src="http://img190.imageshack.us/img190/4127/110ad0n.png" /></a>
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,765
Send a message via ICQ to Ecniv Send a message via AIM to Ecniv Send a message via Yahoo to Ecniv
Default

Try disabling polling.
__________________

__________________
\"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I\'m not sure about the former.\"- Albert Einstein (1879-1955)

Ecniv is offline  
Old 01-22-2003, 03:51 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 5
Default

Where do I find this? Where can I disable it?
novi is offline  
Old 01-22-2003, 04:14 PM   #4 (permalink)
<a href="http://www.tech-forums.net/pc/f109/folding-home-guide-223396/" target="_blank"><img src="http://img190.imageshack.us/img190/4127/110ad0n.png" /></a>
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,765
Send a message via ICQ to Ecniv Send a message via AIM to Ecniv Send a message via Yahoo to Ecniv
Default

There should be a setting in the TCPIP options and possibly one on your routers...

I couldnt tell you exactly where on your router, but its just a guess.
__________________
\"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I\'m not sure about the former.\"- Albert Einstein (1879-1955)

Ecniv is offline  
Old 01-23-2003, 05:14 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 5
Default

I need more ideas. It is still not working.

Thanx.
novi is offline  
Old 01-29-2003, 07:48 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 35
Send a message via AIM to hp_spec Send a message via Yahoo to hp_spec
Default Re: Problem with Wireless USB Adapter (Linksys)

Quote:
Originally posted by novi
Hello.

My network is made of Wireless Access Point Router with 4-Port Switch - Version 2 (BEFW11S4) and Wireless USB Adapter (WUSB11 ver.2.6) and ADSL Router.
Alrighty then novi. You may need to update your driver ya know. It might always fix bugs like that...

http://www.linksys.com/download/driv...dlid=69&osid=6

That's the link you need to see if you need a newer driver.
(That's the WUSB11 Driver) It was updated 8/30/02

Now for your BEFW11S4, you need to upgrade the firmware...

http://www.linksys.com/download/firmware.asp?fwid=160

This was updated 12/24/02.. Fairly new!
hp_spec is offline  
Old 02-01-2003, 04:27 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 5
Default

thanks hp_spec!
i have already done this! I got all new drivers I needed und upgraded. But the problem is still here.

maybe some more idea what to do next?

Thanks.
novi is offline  
Old 02-14-2003, 10:22 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 5
Default

I fixed my problem. If somebody had similar problem just ask me, and I will help you. My emial is trim@email.si.
novi is offline  
Old 06-24-2003, 02:24 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 153
Default

Waaaaa, novi i have the same problem :P I emailed you
darthparth is offline  
Old 07-28-2003, 03:02 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1
Default

I am having this same problem. I emailed you a few days ago but haven't heard back. Anyone else have a possible solution to this?
Thanks
__________________

cidii is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.