Problem with receiving power for my laptop - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-27-2005, 01:12 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 55
Default Problem with receiving power for my laptop

Stumped on how to solve this one, any help? About 3 months ago I started to get a bad connection between my AC adapter and my laptop where I would have to constantly jiggle it before my battery would start to charge. As time went on it became harder and harder for the adapter to register on my computer and finally I stopped getting power no matter what I did. So I figured I just had a bad adapter and went out and bought a new one, and sure enough everything worked fine again. Now its starting to happen again and I'm sure this isn't a coincidence, since what are the odds of having the second one go out again so soon? BUT if its the laptops fault then why did buying a new adapter solve the problem for a couple of months?

A second problem along the same lines, the battery monitor installed in Windows XP is no longer functioning properly. The computer has been shutting off now and then lately because I'm not getting power from AC, but its not warning me when the battery is low and suddenly the computer will just turn off. It used to show a picture of a battery in the task bar when running on battery power, but now it always just shows a plug no matter what. Also, sometimes when I open the battery monitor it says its on AC power but the battery is discharging, and once the battery hits 0% again the computer turns off. It's set to go on standby when less than 3% but it never does. Turning the computer off for a couple of seconds almost always solves the problem and the battery will start recharging again.

Any ideas how to possibly fix these problems? Its a real nuisance to have to continually turn off the computer to receive power, and even more of a nuisance to have the computer shut off while in the middle of work you hadn't saved for awhile.
__________________

PJYelton is offline  
Old 03-27-2005, 01:51 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

Have you tried cleaning the socket where the adapter plugs in?
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 03-27-2005, 02:09 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 55
Default

Yes, didn't fix anything.
PJYelton is offline  
Old 03-27-2005, 06:11 PM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

Could be a problem with the socket itself. you might want to consider taking it to a shop...
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 03-27-2005, 06:16 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 138
Default

does it still have any sort of warranty left?

if so send it for servicing
z3phyr04 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.